Inschrijven op de nieuwsbrief

Friday Night Wintercafé

Friday Night Unlimited -


De foyer van Theater aan het Spui is het kloppend hart van het Winternachten Festival. In dit Friday Night Wintercafé ontmoeten de schrijvers hun publiek en vice versa. Uw festivalgids en presentator Francis Broekhuijsen maakt u wegwijs in het programma. Hij zorgt met zijn gasten voor een aangenaam huiselijke sfeer.

Luister in het Wintercafé naar jong Haags poëzietalent tijdens het programma Spot on Young Poets o.l.v. Het Haags Dichtersgilde. De jonge dichters worden ondersteund door dichter en winnaar van de C. Buddingh' Prijs 2016 Marieke Rijneveld en door de Britse dichter en performer Salena Godden. Ook wordt de finalist van de Jonge Campert prijs gekozen.

Uiteraard kunt u in het Wintercafé onder het genot van iets te eten en te drinken rustig bijpraten; er is muziek door en van singer-songwriter Dieter van der Westen en van DJ Socrates; u kunt schrijvers ontmoeten tijdens de signeersessies bij Van Stockum Bookshop. Het Cultureel Persbureau zal verslag doen - loopt u vooral bij hen langs om uw festivalgedachten met hen te delen!

Signeersessies bij Van Stockum Bookshop:
20.45-21.15: Ian Buruma
21.15–21.45: Mircea Cărtărescu, Tomas Sedlacek en Michel Faber
22.15–22.45: Michaïl Sjisjkin en Hassan Blasim

Bij de Poëziemachine van de Haagse grafisch ontwerpster Roos Laan kunt u uw gedachten laten omvormen door een voor u op maat gemaakt gedicht. Waan u een heuse dichter, want mens en computer versterken elkaar.

Het Friday Night Wintercafe is dé plek om samen met Francis Broekhuijsen als uw gids, of rustig in uw eentje, even uw route van de avond te bepalen.

Aan het einde van de avond helpt DJ Socrates u om alle gedachten naar de voeten te laten zakken en gaan we volgens goed Winternachten Festival-gebruik dansend de nacht in, klaar voor een nieuwe festivaldag.