Inschrijven op de nieuwsbrief

Friday Night Wintercafé

Friday Night Unlimited -
Ontmoetingen, gesprekken, muziek, hapjes & drankjes in het Wintercafé van het Winternachten festival - foto Serge Ligtenberg
Ontmoetingen, gesprekken, muziek, hapjes & drankjes in het Wintercafé van het Winternachten festival - foto Serge Ligtenberg


De foyer van Theater aan het Spui is het kloppend hart van het Winternachten Festival. In het Friday Night Wintercafé ontmoet u elkaar én de schrijvers. Uw festivalgids en presentator Francis Broekhuijsen maakt u wegwijs in het programma. Hij zorgt met zijn gasten voor een aangenaam huiselijke sfeer.

Luister in het Wintercafé naar jong Haags poëzietalent tijdens het programma Spot on Young Poets i.s.m. het Haags Dichtersgilde. De Haagse scholieren die voordragen worden ondersteund door de jonge dichter Joost Baars, genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2018, en Sanam Sheriff, jong poetry slam-talent uit India. Ook wordt de finalist van de Jonge Campert prijs gekozen.

Uiteraard kunt u in het Wintercafé rustig bijpraten onder het genot een drankje en kleine biologisch-vegetarische gerechten van 's-Peer Catering; er is muziek van DJ Socrates; u kunt schrijvers ontmoeten tijdens de signeersessies bij Van Stockum Bookshop.

De Van Stockum Bookshop is de hele avond geopend in de foyer! Hier vindt u een speciaal samengesteld aanbod boeken en dichtbundels van alle Winternachten festival-auteurs. Van nieuw tot ouder werk; en - indien beschikbaar - in Nederlandse en Engelstalige uitgaven.

Signeersessies bij Van Stockum Bookshop in de foyer:
21:00-21:30: Louise O. Fresco, Luuk van Middelaar, Alain Mabanckou
22:00-22:30: Magda Cârneci, Mohsin Hamid, Nino Haratischwili

Het Friday Night Wintercafe is dé plek om samen met Francis Broekhuijsen als uw gids, of rustig in uw eentje, even uw route van de avond te bepalen.

Aan het einde van de avond helpt DJ Socrates u om alle gedachten naar de voeten te laten zakken en gaan we volgens goed Winternachten festival-gebruik dansend de nacht in, klaar voor een nieuwe festivaldag.