Inschrijven op de nieuwsbrief

Free at Last: A Day of Decolonised Life

Friday Night Unlimited -
Petina Gappah en Vamba Sherif in het programma De noodzaak van chaos op zaterdag 16 januari tijdens Winternachten 2010 in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag  - foto Serge Ligtenberg
Petina Gappah en Vamba Sherif in het programma De noodzaak van chaos op zaterdag 16 januari tijdens Winternachten 2010 in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag - foto Serge Ligtenberg


Spannend! Zijn dit sprookjes of is dit eindelijk de gedekoloniseerde wereld? Winternachten festival heeft een zeer internationaal gezelschap van acht dichters en schrijvers gevraagd om een dag uit het kolonie-vrije bestaan te vatten in poëzie of proza. Acht dagen, op eigen wijze, eindelijk vrij.

U ziet en hoort Akwasi, de Nederlandse rapper, acteur en schrijver van Ghanese afkomst; Barbaros Altuğ, de Turkse schrijver, journalist en literair agent; Asmaa Azaizeh, Palestijns dichter, journalist en cultureel curator geboren in Beneden-Galilea in het noorden van Israël; Petina Gappah, advocaat en schrijver uit Zimbabwe; Cağla Meknuze, journalist en dichter uit Turkije; Jolyn Phillips, schrijver, dichter en componist uit Zuid-Afrika; Simon(e) van Saarloos, Amerikaans-Nederlandse schrijver en filosoof; Vamba Sherif, Liberiaans-Nederlandse schrijver en journalist.

De auteurs dragen voor in hun schrijf- of moedertaal; Nederlandse en Engelse vertalingen worden simultaan geprojecteerd.