Inschrijven op de nieuwsbrief

Dromen loont: de poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer

Friday Night Unlimited -
Ilja Leonard Pfeijffer tijdens het Schrijversfeest - met de uitreiking van de Jan Campert Prijzen - in Winternachten festival van Writers Unlimited op zondag 17 januari 2016 in Theater aan het Spui in Den Haag.   - foto Serge Ligtenberg
Ilja Leonard Pfeijffer tijdens het Schrijversfeest - met de uitreiking van de Jan Campert Prijzen - in Winternachten festival van Writers Unlimited op zondag 17 januari 2016 in Theater aan het Spui in Den Haag. - foto Serge Ligtenberg


Pfeijffers meesterlijke taalgebruik en zijn inventieve stijl - gewaagd maar ook humoristisch - nodigen uit tot een interessant gesprek over zijn poëtisch oeuvre. Uiteraard draagt hij daaruit enkele gedichten voor.

In 1998 won hij de C. Buddingh'-prijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man. Zijn poëziebundel Idyllen werd in 2015 onderscheiden met de Jan Campert-prijs en de Awater poëzieprijs.

Pfeijffer is daarnaast samensteller van de bloemlezingen 500 gedichten die iedereen gelezen moet hebben (2008, samen met Gert Jan de Vries), Er is alles in de wereld / Lucebert (2009) en De Nederlandse poëzie van de twintigste en de eenentwintigste eeuw in duizend en enige gedichten (2016).

Tip: Ilja Leonard Pfeijffer en zijn roman Grand Hotel Europa staan donderdagavond 16 januari in Theater aan het Spui centraal in het festivalprogramma Europa op de sofa. Pfeijffer laat zich, in de rol van Europa, ondervragen door psychiater Damiaan Denys.