Inschrijven op de nieuwsbrief

Books Unlimited: Petina Gappah & Asmaa Azaizeh

Friday Night Unlimited -
'Geloof me niet als ik over de oorlog vertel' - Asmaa Azaizeh & 'Duister stralend licht' - Petina Gappah | Books Unlimited - uitgeverij: Jurgen Maas en Atlas Contact
'Geloof me niet als ik over de oorlog vertel' - Asmaa Azaizeh & 'Duister stralend licht' - Petina Gappah | Books Unlimited - uitgeverij: Jurgen Maas en Atlas Contact


Maak kennis met internationale topschrijvers en hun recente boeken. Journalist en De Gids-redacteur Fiep van Bodegom spreekt met de Zimbabwaanse schrijver Petina Gappah over haar nieuwe roman Vanuit het duister stralend licht en met de Palestijnse schrijver en dichter Asmaa Azaizeh over haar jongste bundel Geloof me niet als ik over de oorlog vertel.

"This is how we carried out of Africa the poor broken body of Bwana Daudi, the Doctor, David Livingstone, so that he could be borne across the sea and buried in his own land." Zo opent Petina Gappahs roman - het boeiende verhaal van de mannen en vrouwen die het lichaam, de papieren en kaarten van zendeling en onderzoeker David Livingstone 2400 kilometer dwars door negentiende-eeuws Afrika droegen. De verteller zijn Halima, de kok van Livingstone en de streng religieuze vrijgemaakte slaaf Jacob Wainwright. De roman verschijnt januari 2020 in Nederlandse vertaling onder de titel Vanuit het duister stralend licht (Atlas Contact).

Asmaa Azaizeh is een Palestijnse dichter, journalist en cultureel curator die momenteel in Haifa woont en werkt. Sinds 2011 publiceerde ze twee dichtbundels en een poëziebloemlezing. In oktober 2019 verscheen haar eerste bundel in het Nederlands: Geloof me niet als ik over de oorlog vertel (Jurgen Maas; vertaling Nisrine Mbarki).

Tip: Petina Gappah neemt ook deel aan de Opening Night - A Free Mind, woensdag 15 januari in Theater aan het Spui; Azmaa Azaizeh treedt ook op tijdens de Free the Word - Oxfam Novib PEN Award Night, donderdag 16 januari in Theater aan het Spui, en tijdens het Winternachten Nieuwjaarsconcert, zondagmiddag 19 januari in het Zuiderstrandtheater.