Inschrijven op de nieuwsbrief

Artificial Intelligence - korte film-compilatie

Saturday Night Unlimited -
Saturday Night Unlimited: Artificial Intelligence - korte film-compilatie.
Saturday Night Unlimited: Artificial Intelligence - korte film-compilatie.


In deze compilatie van vijf korte films, vier uit Nederland en een uit Luxemburg/Frankrijk, verbeelden de makers met veel creativiteit maar vooral ook met veel realiteitszin hun blik op de verhouding tussen mensheid, machine en kunstmatige intelligentie.

Humanoid - Regie: Eva Wijers, 2018, 6 min.
Humanoid - of 'human of-iets-dergelijks' - is een 2D 'frame to frame'-animatiefilm met een filosofische insteek. Humanoid verkent de wijze waarop ons menselijk zelfbeeld wordt beïnvloed door de opkomst van kunstmatige intelligentie. Het project is geïnspireerd op het boek 'life 3.0' van Max Tegman, waarin een duizelingwekkend beeld wordt geschetst van de mogelijk nabije toekomst. Vorm en inhoud zijn niet te scheiden in deze minimalistische zwart-witfilm.

Car Craze - Regie: Evert de Beijer, 2003, 12 min.
Originele sciencefiction-animatiefilm waarin de aarde wordt geregeerd door ecologisch verantwoorde autoriteiten. De planeet lijkt onder controle, tot een eco-controleur een samenleving ontdekt waarin auto's zich hebben ontwikkeld tot een autonome levensvorm. In deze maatschappij maken de vierwielers de dienst uit en zijn mensen slechts willoze, autoverslaafde passagiers.

Bovenkamer / Oberstübchen - Regie: André Maat, 2015, 3 min.
Komisch drama over een onvermoeibare bewaker en diens kleine, maar belangrijke taak: hij verzorgt een pot met hersenen. Dan slaan de stoppen door en maakt hij een onherroepelijk keuze.

Lifeless - Regie: Fokke Mars, Bas Jansen, Max van der Ree, 2016, 2 min.
Een nieuw soort organisme is geboren. Het is niet gemaakt van vlees en bloed maar van circuits en draden. Aanschouw hoe het leven van dit organisme ontplooit wanneer het groeit en floreert totdat het onvermijdelijk eindigt.

Mr. Hublot - Regie: Laurent Witz en Alexandre Espigares, 2014, 11 min.
Mr. Hublot leeft in een wereld waarin alles en iedereen voor een groot deel is opgebouwd uit mechanische onderdelen. De teruggetrokken Mr. Hublot is bang voor alle verandering en de grote boze buitenwereld. Het liefst blijft hij dan ook lekker binnen in zijn knusse apartement, maar de komst van de hond Robot Pet brengt daar verandering in en zet het leven van de brave Mr. Hublot op zijn kop. Bekroond met een Oscar voor beste korte animatiefilm in 2014!