Inschrijven op de nieuwsbrief

The Asterisk Conversations #3

3 mei 2021

Opnieuw zoekt filosoof en schrijver Simon(e) van Saarloos in een opmerkelijk “sterretjesgesprek” de diepte op en stelt Simon(e) met hun zo typerende zorgvuldigheid zeer rake vragen. Luister hoe niemand minder dan de Amerikaanse dichter, essayist en auteur Claudia Rankine (Just Us: An American Conversation, Citizen: An American Lyric) hierdoor steeds meer het podcastgesprek wordt ingetrokken en steeds betrokkener raakt bij de conversatie. Beluister de voordracht van dichter Rosabelle Illes als reactie op het gesprek. De illustratie is opnieuw van de hand van ontwerper, illustrator en schrijver Ajsa Zdravkovic (aka ajsaajsaajsa).

De derde aflevering uit de podcastserie The Asterisk Conversations* is een inspirerende gedachtenwisseling over vragen als: het eigenaarschap in een gesprek, of je je kunt onttrekken aan vragen, of ruimtes opnieuw gedefinieerd moeten worden. Hoe je stem geeft aan personages. Over het wisselen van perspectief, over Sylvana Simons, over racisme en over ‘the white silence’. Over eigenaarschap van woede, over begrip en onbegrip.

Asterisk-gesprekken breiden zich uit en overlappen elkaar, ervan uitgaande dat verschillende thema's en draden met elkaar verweven zijn en elkaar kruisen en beïnvloeden. De asterisk verzet zich tegen het idee van ‘core business’, van een one issue-agenda (Audre Lorde) of waarheid met een hoofdletter W. Zoals Jack Halberstam schrijft in Trans*: de asterisk weigert 'de overgang te situeren in relatie tot de bestemming, een definitieve vorm, specifieke vorm, of een gevestigde configuratie van verlangen en identiteit”. (Engelstalig programma)

The Asterisk Conversations* III nu hier en via Soundcloud te luisteren of heel binnenkort in je favoriete podcast app!

Credits The Asterisk Conversations* III
Guests: Claudia Rankine & Rosabelle Illes
Host: Simon(e) van Saarloos
Editor: Ilonka Reintjens
Audio editor: Jörgen Gario Unom JG
Illustration: Ajsa Zdravkovic

Lost In Sargam by | e s c p | https://escp-music.bandcamp.com
Music promoted by https://www.free-stock-music.com
Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/