Inschrijven op de nieuwsbrief

KAARTVERKOOP & praktisch

Hieronder vindt u alle praktische informatie over kaartverkoop, festivallocaties, reis en verblijf. Het 25e Winternachten festival heeft plaats van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari 2020

Ontvang tijdig al het nieuws over festivalprogramma en kaartverkoop: schrijf u hier in voor onze emailnieuwsbrief.

 

ONLINE KAARTEN KOPEN

Koop hier uw kaarten, direct vanuit het festivalprogramma-overzicht.

Online kaarten kopen is makkelijk. U betaalt met iDEAL of creditcard. Zonder transactiekosten. U krijgt uw kaarten per mail toegestuurd. De betreffende middag of avond wordt uw kaart in geprinte vorm of vanaf uw mobiele telefoon gecontroleerd aan de ingang.

Een ticket voor Friday Night Unlimited of Saturday Night Unlimited is een passepartout voor de betreffende avond en geeft uitsluitend die avond toegang tot alle festivalprogramma's en -films in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

 

RESERVEREN voor de gratis programma's

Voor de gratis toegankelijke Winternachten festivalprogramma's is vaak veel belangstelling. Wij bevelen aan te reserveren via het festivalprogramma-overzicht op de Writers Unlimited-website.

 

KASSAVERKOOP
Kaarten voor alle programma's van het Winternachten festival zijn nu online via het festivalprogramma-overzicht op de Writers Unlimited-website verkrijgbaar.

Kaartverkoop via kassa's: 

- Voor de festivalprogramma's in Theater aan het Spui van 15 tot en met 19 januari, en voor het Storytelling Symposium, donderdag 16 januari in het International Institute of Social Studies (ISS) zijn kaarten verkrijgbaar aan de HNT-dagkassa in de HNT-Studio's (Schouwburgstraat 8, ma t/m za 12-18 uur) en, vanaf anderhalf uur voor aanvang, aan de kassabalie van Theater aan het Spui; in ISS zijn vanaf een uur voor aanvang kaarten verkrijgbaar bij de zaalingang.

- Kaarten voor de spoken word-avond WWZ x Winternachten festival 2020 in Paard op donderdag 16 januari zijn die dag aan de avondkassa van Paard verkrijgbaar.

- Kaarten voor het Winternachten Nieuwjaarsconcert in het Zuiderstrandtheater op zondagmiddag 19 januari zijn verkrijgbaar bij het Bespreekbureau Zuiderstrandtheater in de Centrale Bibliotheek Den Haag (Spui 68, di-vr 13-18 uur) of vanaf een uur voor aanvang aan de kassa in het Zuiderstrandtheater.

 

KORTINGSPASSEN
Om gebruik te maken van reductie op de kaartprijs dient u in het bezit te zijn van de betreffende kortingskaartsoort en deze desgevraagd te tonen. Op tickets met vroegboekkorting is geen reductie mogelijk.

 

 

PRAKTISCH: FESTIVALLOCATIES, ETEN & DRINKEN, BUS/TRAM, TREIN, FIETS OF AUTO EN PARKEREN

Theater aan het Spui (adres: Spui 187, 2511 BN Den Haag) en het naastgelegen Filmhuis Den Haag vormen de centrale festivallocatie. De festivalentree is de ingang van Theater aan het Spui.

  • Tijdens de avonden van de festival-vrijdag en -zaterdag (Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited) vormen Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag samen één grote locatie voor het Winternachten festival. Aan de festivalentree (de ingang van Theater aan het Spui) is de kaartcontrole en ontvangt u een polsbandje en gratis avondprogramma. Na kaartcontrole hebt u die avond vrij toegang tot alle festivalzalen. Van theater naar filmhuis (en vice versa) loopt u buitenom. Aan de kassa van Theater aan het Spui zijn vanaf 1,5 uur voor aanvang nog festivalkaarten te koop. De programma's (ieder circa 30 tot 60 minuten) hebben plaats Zaal 1, Zaal 2 en de foyer van Theater aan het Spui, en in Zalen 1 en 2 en het café van Filmhuis Den Haag. In het Filmhuis is het café vrij toegankelijk. Wilt u naar de Winternachtenprogramma's in de filmhuiszalen 1 of 2 en heeft u geen Friday of Saturday Night Unlimited-ticket? Dan kunt u hiervoor via de website en kassa van Filmhuis Den Haag losse kaarten kopen.
  • De Opening Night op woensdagavond, de Oxfam Novib PEN Award Night en Ilja Leonard Pfeijffer is Europa op donderdagavond, het matineeprogramma op zaterdagmiddag en Het Schrijversfeest op zondagmiddag hebben plaats in Zaal 1 of Zaal 2 van Theater aan het Spui. De kaartcontrole heeft plaats bij de zaalingang. Aan de kassa van Theater aan het Spui zijn vanaf 1,5 uur voor aanvang nog kaarten te koop.
  • VPRO's OVT Live, op de festival-zondagochtend, heeft plaats in de foyer van Theater aan het Spui. Gratis toegang, reserveren sterk aanbevolen.
  • Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag zijn 'PIN only' d.w.z. dat daar aan de kassa en de bar alleen met PIN-pas betaald kan worden.

Overige festivallocaties: Winternachten festival in Haagse wijken, bibliotheken en hogescholen

Tijdens de festivalperiode bent u ook van harte welkom bij (deels gratis toegankelijke) Winternachten festival-optredens van schrijvers en dichters in locaties verspreid over Den Haag, zoals Theater Dakota, Paard, International Institute of Social Studies, Speakers' Corner Haagse Hogeschool, Bibliotheek Ypenburg, Bibliotheek Schilderswijk en Bibliotheek Nieuw-Waldeck. 

 

Boekhandel De Vries Van Stockum in foyer Theater aan het Spui

Boekhandel De Vries Van Stockum uit Den Haag verkoopt tijdens de festivalperiode in hun stand in de foyer van Theater aan het Spui gloednieuw, recent en ouder werk van de schrijvers en dichters die optreden tijdens het festival. Het speciaal voor het festival samengestelde aanbod omvat, indien beschikbaar, de originele taalversie en de Nederlandse en Engelse vertalingen.

Bij de stand signeren schrijvers en dichters hun werk. Het programmablad dat u bij aankomst ontvangt en de festivalwebsite vermelden wanneer welke auteur signeert.

Eten en drinken
In de foyers van zowel Theater aan het Spui als van Filmhuis Den Haag zijn aan de bars koffie, thee, drankjes en versnaperingen verkrijgbaar.

Fiets
Het makkelijkst bereikt u Winternachten festival per fiets. De Biesieklette-stalling Stadhuis is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend tot 01.00 uur en de stalling op het Buitenhof is die dagen geopend tot 03.00 uur. De stalling is de 1e dag gratis tot de sluitingstijd van die dag. Raadpleeg tevoren biesieklette.nl.

Bij Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag is de stallingsruimte op het voorplein heel beperkt. Wij raden u aan een van bovenstaande bewaakte Biesieklette-stallngen te gebruiken.

Openbaar vervoer
U bereikt Winternachten festival ook makkelijk met het openbaar vervoer. De NS stations Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor bevinden zich op circa 15 tot 20 minuten loopafstand. Bussen en trams van de HTM vervoeren u vanaf deze stations of elders vanuit Den Haag, Leidschendam, Voorburg, Rijswijk en Delft tot vlakbij Theater aan het Spui. Dichtstbijzijnde haltes: Den Haag Centrum, Den Haag Spui of Den Haag Kalvermarkt-Stadhuis. Raadpleeg tevoren htm.nl of 9292.nl.

Nachttreinen vertrekken eenmaal per uur vanaf Den Haag Hollands Spoor richting Leiden en Amsterdam of Delft en Rotterdam. Raadpleeg tevoren ns.nl of 9292.nl.

Met de auto / parkeren
Vanaf A4/A12: borden Den Haag Centrum volgen, daarna op de Utrechtsebaan afslag Centrum kiezen. Bij stoplichten linksaf slaan, het Prins Bernhardviaduct op. Aan het einde van het viaduct rechts de inrit naar P1 Parking Stadhuis (Schedeldoekshaven 90, 2511 BT Den Haag, sluit om 01:00 uur). Als u deze inrit niet kiest, kruist u het Spui (met op de hoek rechts Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui) en rijdt rechtdoor de Amsterdamse Veerkade op. Na circa 50 meter slaat u rechtsaf voor Q-Park Veerkaden (Amsterdamse Veerkade 30, 2512 AJ Den Haag, 24/7 geopend).

Als u vanaf de A44 (Leiden, Wassenaar) komt, dan raden wij u aan om bij Den Haag op de Benoordenhoutseweg linksaf te slaan, de Boslaan in, dan rechts langs de Utrechtsebaan te rijden, en rechtaf te slaan bij het Prins Bernhardviaduct. Aan het eind daarvan neemt u rechts de inrit naar P1 Parking Stadhuis of, vlak na de kruising met het Spui, rechts de inrit voor Q-Park Veerkaden (zie hierboven).

Wijzigingen voorbehouden.