Inschrijven op de nieuwsbrief

KAARTVERKOOP & praktisch

Hieronder vindt u alle praktische informatie over kaartverkoop, festivallocaties, reis en verblijf. Het 25e Winternachten festival heeft plaats van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari 2020

Ontvang tijdig al het nieuws over festivalprogramma en kaartverkoop: schrijf u hier in voor onze emailnieuwsbrief.

 

ONLINE KAARTEN KOPEN

Koop hier uw kaarten online, direct vanuit het festivalprogramma-overzicht.

Online kaarten kopen is makkelijk. U betaalt met iDEAL of creditcard. Zonder transactiekosten. U krijgt uw kaarten per mail toegestuurd. De betreffende middag of avond wordt uw kaart in geprinte vorm of vanaf uw smartphone gecontroleerd aan de ingang.

Een ticket voor Friday Night Unlimited of Saturday Night Unlimited is een passepartout voor de betreffende avond en geeft uitsluitend die avond toegang tot alle festivalprogramma's en -films in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

 

RESERVEREN voor de gratis programma's

Voor de gratis toegankelijke Winternachten festivalprogramma's is vaak veel belangstelling. Wij bevelen aan online te reserveren via het festivalprogramma-overzicht op de Writers Unlimited-website.

Bij de ingang van deze gratis Winternachten festivalprogramma's is geen kaartcontrole, maar bij een volgereseveerd programma kunnen wij vragen uw reserveringsbevestiging op uw smartphone of, als u wilt, een geprinte bevestiging te tonen.

 

KASSAVERKOOP
Kaarten voor alle programma's van het Winternachten festival zijn nu online via het festivalprogramma-overzicht op de Writers Unlimited-website verkrijgbaar.

Kaartverkoop via kassa's:

  • Voor de festivalprogramma's in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag van 15 tot en met 19 januari, en voor het Storytelling Symposium, donderdag 16 januari in het International Institute of Social Studies (ISS) zijn kaarten verkrijgbaar aan de HNT-dagkassa in de HNT-Studio's (Schouwburgstraat 8, ma t/m za 12-18 uur) en, vanaf anderhalf uur voor aanvang, aan de kassabalie van Theater aan het Spui; in ISS zijn vanaf een uur voor aanvang kaarten verkrijgbaar bij de zaalingang. Mail bij vragen of problemen naar kassa@hnt.nl. Persoonlijk advies (telefonisch bestellen, toezenden kaarten - hieraan zijn kosten verbonden) kan via 088-3565356 (ma - za 12:00 tot 18:00 uur).
  • Kaarten voor de spoken word-avond WWZ x Winternachten festival 2020 in Paard op donderdag 16 januari zijn die dag aan de avondkassa van Paard verkrijgbaar. Het is niet mogelijk kaarten te reserveren.
  • Kaarten voor het Winternachten Nieuwjaarsconcert in het Zuiderstrandtheater op zondagmiddag 19 januari zijn verkrijgbaar bij het Bespreekbureau Zuiderstrandtheater in de Centrale Bibliotheek Den Haag (Spui 68, di - vr 13:00-18:00 uur) of vanaf een uur voor aanvang aan de kassa in het Zuiderstrandtheater. Persoonlijk advies (telefonisch bestellen, toezenden kaarten - hieraan zijn kosten verbonden) kan via 070-8800333 (ma - za 13:00-18:00 uur).
  • Voor de Winternachten festival-filmprogramma's en -filmvertoningen tijdens Friday en Saturday Night Unlimited in Zaal 1 en Zaal 2 van het Filmhuis Den Haag zijn afzonderlijk kaarten verkrijgbaar, online via de Filmhuis Den Haag-website of aan de kassa van het Filmhuis Den Haag. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Deze Filmhuis Den Haag-kaarten geven geen toegang tot de overige festivalprogramma's in Theater aan het Spui of andere festivallocaties.

 

KORTINGSPASSEN
Om gebruik te maken van reductie op de kaartprijs dient u in het bezit te zijn van de betreffende kortingskaartsoort en deze desgevraagd te tonen. Op tickets met vroegboekkorting is geen reductie mogelijk.

  

PRAKTISCH: FESTIVALLOCATIES, ETEN & DRINKEN, BUS/TRAM, TREIN, FIETS OF AUTO EN PARKEREN

Theater aan het Spui (adres: Spui 187, 2511 BN Den Haag) en het naastgelegen Filmhuis Den Haag vormen de centrale festivallocatie. De festivalentree is de ingang van Theater aan het Spui.

  • Tijdens de avonden van de festival-vrijdag en -zaterdag (Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited) vormen Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag samen één grote locatie voor het Winternachten festival. Aan de festivalentree (de ingang van Theater aan het Spui) is de kaartcontrole en ontvangt u een polsbandje en een gratis programmabrochure. Na kaartcontrole hebt u die avond vrij toegang tot alle festivalzalen. Van theater naar filmhuis (en vice versa) loopt u buitenom. Aan de kassa van Theater aan het Spui zijn vanaf 1,5 uur voor aanvang nog festivalkaarten te koop. De programma's (ieder circa 30 tot 60 minuten) hebben plaats Zaal 1, Zaal 2 en de foyer van Theater aan het Spui, en in Zalen 1 en 2 en Studio A van Filmhuis Den Haag. In het Filmhuis is het café vrij toegankelijk. Wilt u naar de Winternachtenprogramma's in de filmhuiszalen 1 of 2 en heeft u geen Friday of Saturday Night Unlimited-ticket? Dan kunt u hiervoor via de website en kassa van Filmhuis Den Haag losse kaarten kopen. Deze Filmhuis Den Haag-kaarten geven geen toegang tot de overige festivalprogramma's.
  • De 'Opening Night' op woensdagavond, de 'Free the Word Night - Oxfam Novib PEN Award' en 'Ilja Leonard Pfeijffer is Europa' op donderdagavond, het matineeprogramma op zaterdagmiddag en het 'Schrijversfeest' op zondagmiddag hebben plaats in Zaal 1 of Zaal 2 van Theater aan het Spui. De kaartcontrole heeft plaats bij de zaalingang. Aan de kassa van Theater aan het Spui zijn vanaf 1,5 uur voor aanvang nog kaarten te koop.
  • VPRO's OVT Live, op de festival-zondagochtend, heeft plaats in de foyer van Theater aan het Spui. Gratis toegang, reserveren sterk aanbevolen.
  • Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag zijn 'PIN only' d.w.z. dat daar aan de kassa en de bar alleen met PIN-pas betaald kan worden.

Overige festivallocaties: Winternachten festival in Haagse wijken, bibliotheken en hogescholen

Tijdens de festivalperiode bent u ook van harte welkom bij (deels gratis toegankelijke) Winternachten festival-optredens van schrijvers en dichters in locaties verspreid over Den Haag, zoals Theater en Filmhuis Dakota, Paard, Zuiderstrandtheater, International Institute of Social Studies, Speakers' Corner De Haagse Hogeschool, Bibliotheek Ypenburg, Bibliotheek Schilderswijk en Bibliotheek Nieuw-Waldeck. 

 

Boekhandel De Vries Van Stockum in foyer Theater aan het Spui

Boekhandel De Vries Van Stockum uit Den Haag verkoopt tijdens de festivalperiode in hun stand in de foyer van Theater aan het Spui gloednieuw, recent en ouder werk van de schrijvers en dichters die optreden tijdens het festival. Het speciaal voor het festival samengestelde aanbod omvat, indien beschikbaar, de originele taalversie en de Nederlandse en Engelse vertalingen.

Bij de stand signeren schrijvers en dichters hun werk. Het programmablad dat u bij aankomst ontvangt en de festivalwebsite vermelden wanneer welke auteur signeert.

 

Eten en drinken
In Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, Zuiderstrandtheater en Paard zijn aan de bars dranken en versnaperingen verkrijgbaar.

 

 

Overnachten

Tijdens de festivalperiode biedt Mercure Hotel Den Haag Central, Spui 180 Den Haag, direct tegenover Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag, festivalbezoekers op basis van beschikbaarheid de volgende tarieven:

- 1 persoonskamer met ontbijt: € 95,- exclusief 4,45 p.p.p.n. stadsbelasting*.
- 2 persoonskamer met ontbijt: € 105,- exclusief 4,45 p.p.p.n. stadsbelasting*.

*dit stadsbelastingtarief geldt voor 2019; het bedrag voor 2020 kan hiervan afwijken.

Boeken, direct via het Mercure Hotel: stuur een mail naar h1317-re1@accor.com of bel 070-361.15.15.

 

 

Hoe bereikt u Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag?

Fiets
Het makkelijkst bereikt u de Winternachten festival-locaties per fiets. Voor Theater aan het Spui/Filmhuis Den Haag: de Biesieklette-stalling Stadhuis is op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend tot 01.00 uur en de stalling op het Buitenhof is die dagen geopend tot 03.00 uur. Voor Paard is de Bieseklette-stalling Grote Markt op donderdag geopend tot 03:00 uur. De stalling is de 1e dag gratis tot de sluitingstijd van die dag. Raadpleeg tevoren biesieklette.nl. Naast het Zuiderstrandtheater is een fietsenstalling; aangeraden wordt via de Houtrustweg te rijden.

Bij Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag is de stallingsruimte op het voorplein heel beperkt. Wij raden u aan een van bovenstaande bewaakte, gratis Biesieklette-stallngen te gebruiken.

Openbaar vervoer
U bereikt Winternachten festival ook makkelijk met het openbaar vervoer. Via de NS-stations Den Haag Centraal en HS of vanuit overal in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam en Delft brengen bussen en trams u tot vlakbij alle festivallocaties. Raadpleeg tevoren htm.nl of 9292.nl.

Nachttreinen vertrekken eenmaal per uur vanaf Den Haag HS richting Leiden, Amsterdam en Utrecht of Delft en Rotterdam. Raadpleeg tevoren ns.nl of 9292.nl.

Met de auto / parkeren

Parkeren bij Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag: Interparking Stadhuis (Schedeldoekshaven 90, 2511 BT Den Haag, sluit om 01:00 uur) of Q-Park Veerkaden (Amsterdamse Veerkade 30, 2512 AJ Den Haag, 24/7 geopend).

Parkeren bij Paard: Q-Park Grote Markt (Prinsegracht 10-19, 2512 EW Den Haag, 24/7 geopend).

Parkeren bij het Zuiderstrandtheater: de in- en uitgang van het parkeerterrein bevinden zich aan de Hellingweg, te bereiken via de Kranenburgweg. U kunt het beste navigeren op de Hellingweg om op het parkeerterrein te komen. Houdt er rekening mee dat u langer bezig bent om te parkeren voorafgaand aan de voorstelling in verband met de nieuwe indeling van het terrein wegens de bouwwerkzaamheden op het naastgelegen terrein. Kosten: 5 euro, uitrijkaarten verkrijgbaar in het theater.

Wijzigingen voorbehouden.