Ga naar de inhoud
NL EN menu

KAARTVERKOOP & praktisch

Hieronder vindt u alle informatie over kaartverkoop voor het Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag. De 24e editie heeft plaats van donderdag 17 tot en met zondag 20 januari 2019.

Het festival verkoopt geen passepartouts; u koopt voor elk festivalevenement afzonderlijk het gewenste aantal kaarten.

Ontvang tijdig al het nieuws over festivalprogramma en kaartverkoop: schrijf u hier in voor onze emailnieuwsbrief.

 

ONLINE KAARTEN KOPEN

Kaarten voor het festival zijn, per festivalonderdeel, online uitsluitend te koop via de website van Het Nationale Theater. Een kaart geeft toegang tot het festivalonderdeel van uw keuze in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

(Voor snelle beslissers: zie hieronder Early Bird-korting en UITFestival-korting)

 

Vanaf eind november zijn online kaarten verkrijgbaar voor:

Opening Night - don. 17 jan 2019, v.a. 20:00 u

Friday Night Unlimited - vrij. 18 jan 2019, 20:00 u

Matineeprogramma's - zaterdagmiddag 19 jan 2019

Saturday Night Unlimited - zat. 19 jan 2019, v.a. 20:00 u

Het Schrijversfeest - zon. 20 jan 2019, v.a. 14:00 u

 

Als u online Winternachten-kaarten koopt via de website van Het Nationale Theater dient u daar een account te hebben of een nieuw account aan te maken. Had u eerder al een account bij Theater aan het Spui, dan kunt u met hetzelfde emailadres een nieuw account bij Het Nationale Theater aanmaken.

Online kaarten kopen is makkelijk. U betaalt met iDEAL of creditcard. Zonder transactiekosten. U krijgt uw kaarten per mail toegestuurd, print deze uit en toont deze op de betreffende middag of avond aan de ingang van Theater aan het Spui.

 

RESERVEREN GRATIS FESTIVALPROGRAMMA'S

Tijdens de festivalperiode organiseert Winternachten festival in samenwerking met scholen, bibliotheken en andere organisaties in Den Haag gratis toegankelijke ontmoetingen met schrijvers en dichters.

 

Vanaf eind november kunt u online gratis kaarten reserveren voor:

World Storytelling in ISS - zat. 19 jan 2019, v.a. 14:00 u

Wereldverhalen in Escamp - zat. 19 jan 2019, v.a. 15:30 u

VPRO's OVT Live - zon. 20 jan 2019, v.a. 10:00 u

(En nog nader bekend te maken evenementen)

Omdat ook op deze locaties het bezoekersaantal begrensd is, verzekert u zich van toegang door te reserveren. Vanaf eind november reserveert u hier via de Winternachten festivalwebsite.

 

EARLY BIRD-KORTING: T/M 26 DECEMBER 

Snelle beslissers profiteren van korting op de kaarten voor de grote festivalavonden Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited  in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag:

Tot en met 26 december 2018 bespaart u 8,50 per kaart voor Friday Night Unlimited of Saturday Night Unlimited. Vanaf 27 december 2018 geldt de reguliere kaartprijs; houders van CJP of Studentenkaart krijgen 50% korting op de reguliere kaartprijs.

 

UIT FESTIVAL DEN HAAG-AANBIEDING

Alleen verkrijgbaar tijdens UIT Festival Den Haag op zondagmiddag 2 september 2018 aan de Winternachten festival-kraam op het Lange Voorhout, tussen 12:00 en 18:00 uur: kaarten voor Friday Night Unlimited (18 jan 2019) en Saturday Night Unlimited (19 jan 2019) met superkorting. Betaal met PIN of cash. 

 

KASSAVERKOOP

Kaarten voor het Winternachten festival zijn - naast online via de website van Het Nationale Theater - ook verkrijgbaar aan de kassabalies van Theater aan het Spui en van de Koninklijke Schouwburg. 

Alle informatie, zoals openingstijden van de balies, is te vinden op deze pagina op de website van Het Nationale Theater.

 

KORTINGSPASSEN

Om gebruik te maken van reductie op de kaartprijs dient u in het bezit te zijn van de betreffende kortingskaartsoort en deze desgevraagd te tonen. 

Met de volgende kaarten krijgt u korting op de toegangsprijs*:

UITPas, CJP, Studentenkaart en Ooievaarspas

*op de Early Bird tickets is geen reductie mogelijk.

 

OVERNACHT MET FESTIVALKORTING IN NOVOTEL DEN HAAG CITY CENTRE****

Na uw festivalbezoek op vrijdag 18 en/of zaterdag 19 januari 2019 comfortabel overnachten in het 4-sterrenhotel waar ook alle schrijvers verblijven?

Winternachten festival-bezoekers overnachten met korting in Novotel Den Haag City Centre, tegenover het Binnenhof gelegen in de sfeervolle Passage - op vijf minuten lopen van Theater aan het Spui. Bus- en tramhalte op slechts 100 meter. Ook handig: er is een parkeergarage voor hotelgasten.

U betaalt per nacht 85,- euro voor een éénpersoons- of 95,- euro voor een tweepersoonskamer inclusief uitgebreid ontbijtbuffet.Exclusief toeristenbelasting.

Reserveer tijdig via 070-3108880 of stuur een email aan H1180-RE@accor.com onder vermelding van 'Winternachten festival'.

 

PRAKTISCH: FESTIVALLOCATIES, ETEN & DRINKEN, BUS/TRAM, TREIN, FIETS OF AUTO EN PARKEREN

 

Theater aan het Spui (adres: Spui 187, 2511 BN Den Haag) en het naastgelegen Filmhuis Den Haag vormen de centrale festivallocatie. De festivalentree is de ingang van Theater aan het Spui.

  • Tijdens de avonden van de festival-vrijdag en -zaterdag (tijdens Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited) vormen Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag samen één grote locatie voor het Winternachten festival en zijn via een binnendoorgang met elkaar verbonden. De programma's (ieder circa 30 tot 60 minuten) hebben plaats Zaal 1, Zaal 2 en de foyer van Theater aan het Spui, en in Zaal 1 en de Studio van Filmhuis Den Haag. Aan de festivalentree (de ingang van Theater aan het Spui) is de kaartcontrole en ontvangt u een gratis avondprogramma. Na kaartcontrole hebt u die avond vrij toegang tot alle zalen. Aan de kassa van Theater aan het Spui zijn 's avonds nog kaarten te koop.
  • De Opening Night op donderdagavond, de matineeprogramma's op zaterdagmiddag en Het Schrijversfeest op zondagmiddag hebben plaats in Zaal 1 of Zaal 2 van Theater aan het Spui. De kaartcontrole heeft plaats bij de zaalingang. Aan de kassa van Theater aan het Spui zijn nog kaarten te koop.
  • VPRO's OVT Live, óp de festival-zondagochtend, heeft plaats in de foyer van Theater aan het Spui. Gratis toegang, reserveren sterk aanbevolen.

 

Overige festivallocaties: Winternachten festival in Haagse wijken en scholen

Tijdens de festivalperiode bent u van harte welkom bij (deels gratis toegankelijke) Winternachten festival-optredens van schrijvers en dichters in een aantal locaties verspreid over Den Haag, zoals Theater Dakota en het International Institute of Social Studies. Tijdens de festivaleditie in 2018 waren ook in de Speakers' Corner van de Haagse Hogeschool, Bibliotheek Schilderswijk en Bibliotheek Nieuw Waldeck Winternachten festival-bijeenkomsten. Vanaf eind november vindt u het actuele overzicht van deze locatie-optredens hier op de festivalwebsite.

 

Van Stockum in foyer Theater aan het Spui

Boekhandel Van Stockum uit Den Haag verkoopt tijdens de festivalperiode in hun stand in de foyer van Theater aan het Spui gloednieuw, recent en ouder werk van de schrijvers en dichters die optreden tijdens het festival. Het speciaal voor het festival samengestelde aanbod omvat, indien beschikbaar, de originele taalversie en de Nederlandse en Engelse vertalingen.

Bij de stand signeren schrijvers en dichters hun werk. Op het gratis programmablad dat u bij aankomst ontvangt  en op de festivalwebsite vindt u wanneer welke auteur signeert.

 

Eten en drinken

In de foyers van zowel Theater aan het Spui als van Filmhuis Den Haag zijn aan de bars koffie, thee, drankjes en versnaperingen verkrijgbaar.

Tijdens Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited zorgt 's-Peer Catering uit Den Haag voor bijzondere, gezondere, betaalbare en vooral lekkere biologisch-vegetarisch hapjes. Bezoek hun website of ga eten in hun restaurant De Grote Pyr in het monumentale oude gebouw aan de Waldeck Pyrmontkade vlakbij de Haagse binnenstad.

 

Fiets

Het makkelijkst bereikt u Winternachten festival per fiets. De Biesieklette-stalling Stadhuis is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend tot 01.00 uur en de stalling op het Buitenhof is die dagen geopend tot 03.00 uur. De stalling is de 1e dag gratis tot de sluitingstijd van die dag. Raadpleeg tevoren biesieklette.nl.

Bij Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag is de stallingsruimte op het voorplein heel beperkt. Wij raden u aan een van bovenstaande bewaakte Biesieklette-stallngen te gebruiken.

 

Openbaar vervoer

U bereikt Winternachten festival ook makkelijk met het openbaar vervoer. De NS stations Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor bevinden zich op circa 15  tot 20 minuten loopafstand. Bussen en trams van de HTM vervoeren u vanaf deze stations of elders vanuit Den Haag, Leidschendam, Voorburg, Rijswijk en Delft tot vlakbij Theater aan het Spui. Dichtstbijzijnde haltes: Den Haag Centrum, Den Haag Spui of Den Haag Kalvermarkt-Stadhuis. Raadpleeg tevoren htm.nl of 9292.nl.

Nachttreinen vertrekken eenmaal per uur vanaf Den Haag Hollands Spoor richting Leiden en Amsterdam of Delft en Rotterdam. Raadpleeg tevoren ns.nl of 9292.nl.

 

Met de auto / parkeren

Vanaf A4/A12: borden Den Haag Centrum volgen, daarna op de Utrechtsebaan afslag Centrum kiezen. Bij stoplichten linksaf slaan, het Prins Bernhardviaduct op. Aan het einde van het viaduct rechts de inrit naar P1 Parking Stadhuis (Schedeldoekshaven 90, 2511 BT Den Haag, sluit om 01:00 uur). Als u deze inrit niet kiest, kruist u het Spui (met op de hoek rechts Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui) en rijdt rechtdoor de Amsterdamse Veerkade op. Na circa 50 meter slaat u rechtsaf voor Q-Park Veerkaden (Amsterdamse Veerkade 30, 2512 AJ Den Haag, 24/7 geopend).

Als u vanaf de A44 (Leiden, Wassenaar) komt, dan raden wij u aan om bij Den Haag op de Benoordenhoutseweg linksaf te slaan, de Boslaan in, dan rechts langs de Utrechtsebaan te rijden, en rechtaf te slaan bij het Prins Bernhardviaduct. Aan het eind daarvan neemt u rechts de inrit naar P1 Parking Stadhuis of, vlak na de kruising met het Spui, rechts de inrit voor Q-Park Veerkaden (zie hierboven).

 

 

Wijzigingen voorbehouden.