Inschrijven op de nieuwsbrief

TICKETS & FESTIVALBEZOEK

Het 28e Winternachten festival vindt plaats op zondag 12 februari, zondag 12 maart, zondag 16 en vrijdag 21 april 2023 in Theater aan het Spui in Den Haag. Hieronder vind je alle praktische informatie over kaartverkoop en je festivalbezoek.

Ontvang al het nieuws over festivalprogramma en kaartverkoop als eerste: schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

ONLINE KAARTEN KOPEN

  • VROEGBOEKKORTING T/M 5 FEBRUARI
  • KORTING VOOR IEDEREEN T/M 30 JAAR

Koop hier je kaarten online, direct vanuit het festivalprogramma-overzicht.

Via de rode ticketknoppen in het programmaoverzicht of bovenaan op de programmapagina's koop je kaarten snel en makkelijk bij de online kassa van Het Nationale Theater met iDeal of creditcard, zonder transactiekosten. Na aankoop krijg je je kaarten direct per email toegestuurd. Je ticket wordt bij je bezoek aan het festival gecontroleerd aan de zaalingang. Toon daar je ticket op je smartphone of neem een print mee van je ticket. De tickets zijn niet geplaceerd.

Vragen over tickets? Kijk op de kaartverkoop-webpagina van Het Nationale Theater. 

 

TICKETPRIJZEN

Programmaticket inclusief voor- of naprogramma op 12 februari, 12 maart of 16 april 2023:

  • T/m 5 februari: €12, vanaf 6 februari: €15
  • Iedereen t/m 30 jaar: €7,50

Programmaticket voor De grondstof van het gedicht op 21 april 2023:

  • T/m 5 februari: €8, vanaf 6 februari: €10
  • Iedereen t/m 30 jaar: €5

Dagticket 12 maart of 16 april 2023 met middag- en avondprogramma inclusief voor- en naprogramma:

  • €20

Houders van een DenHaagPas of Ooievaarspas krijgen korting op de programmatickets, maar niet op de dagtickets en dagschoteltickets.

 

TAAL: Nederlands of Engels?

Afhankelijk van welke auteurs deelnemen is de gesprekstaal van festivalprogramma's Nederlands- of Engelstalig. Zie hieronder welke festivalprogramma's Nederlands- of Engelstalig zijn; ook de simultaanprojecties van vertalingen van voordrachten in de schrijftaal zijn dan Nederlands- of Engelstalig.

12 februari, Haagse Literatuurprijzen: Nederlandstalig

12 maart, The World According to Cusk: Engelstalig

12 maart, Literaire focus: Oekraïne: Engelstalig

16 april, Verhalen die verbinden: Nederlandstalig

16 april, All the World's Excuses: Engelstalig

21 april, De grondstof van het gedicht: Nederlandstalig

 

ETEN EN DRINKEN

Tussen de middag- en avondprogramma's op zondag 16 april 2023 is de foyer van Theater aan het Spui onze keuken waar we een heerlijke vegetarische dagschotel serveren! Eet je mee? Koop vooraf je dagschotelticket want ter plekke zijn, vanwege planning, geen dagschoteltickets verkrijgbaar. De verkoop van dagschoteltickets is inmiddels gestopt.

Voor en na de festivalprogramma's is in de foyer de bar geopend voor een warm of koud drankje. Hier kan uitsluitend met pin betaald worden.

 

FESTIVALLOCATIE: THEATER AAN HET SPUI

Winternachten vindt plaats in Theater aan het Spui, Spui 187, 2511 BN Den Haag, Dit theater is het beste te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Kom je met de auto, hou dan rekening met verkeersdrukte en parkeerkosten.

TOEGANKELIJKHEID

Theater aan het Spui is toegankelijk voor mindervaliden. Entree, foyer, garderobe, toiletvoorzieningen en zalen zijn goed bereikbaar voor mindervaliden. Heb je beperkingen bij theaterbezoek? Neem dan contact op met de kassa via 088-3565356 of service@hnt.nl. Meer informatie over toegankelijkheid vind je hier.

OV

Stap uit bij de tramhaltes Centrum, Spui, Kalvermarkt-Stadhuis of Bierkade, of de bushaltes Centrum of Nieuwe Haven.

Vanuit Den Haag Centraal Station is het tien minuten lopen naar Theater aan het Spui, of reis 1 halte met tram 2, 3, 4 of 6. Stap uit bij tramhalte Spui.

Vanuit Den Haag Hollands Spoor is het vijftien minuten lopen naar Theater aan het Spui, of reis 1 halte met tram 1, 9 of 16. Stap uit bij tramhalte Bierkade.

Plan je heen- en terugreis met 9292.nl.

FIETS

Stal je fiets bewaakt en gratis bij de Biesieklette-stalling Stadhuis. Deze is alle dagen open; op zondagen van 11:30 tot 01:00 uur, op vrijdagen van 06:00 tot 01:00 uur. De ingang bevindt zich aan het Spui naast de Bibliotheek Den Haag, schuin tegenover Theater aan het Spui.

AUTO PARKEREN

Parkeren bij Theater aan het Spui: de dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de garages Q-Park Centrum en Interparking Stadhuis.

Q-Park Centrum, Amsterdamse Veerkade 30, Den Haag.
Deze garage bevindt zich op twee minuten loopafstand van Theater aan het Spui.
Tarief doordeweeks €1,10 per 15 minuten, in het weekend €1,40 per 15 minuten.
Toegankelijkheid: deze garage heeft een aantal aangepaste parkeerplaatsen.

Parkeren met korting? (Alleen bij avondbezoek) Reserveer hier voor Q-Park Centrum en betaal €12 in plaats van €16 voor 6 uur parkeren na 18.00 uur.

Parkeergarage Interparking Stadhuis
Interparking Stadhuis: Schedeldoekshaven 90, Den Haag
Deze garage bevindt zich op een paar minuten loopafstand van Theater aan het Spui.
Tarief € 3,00 per uur
Toegankelijkheid: Deze garage heeft geen aangepaste parkeerplaatsen.

 

WEEKENDJE / OVERNACHTEN IN DEN HAAG

Combineer je festivalbezoek met een overnachting, een museum- of strandbezoek of maak er een weekendje Den Haag van! Er is van alles te zien en te beleven in de stad. 

In de prachtige Haagse binnenstad zijn veel mooie en sfeervolle hotels te vinden. Wil je echt dicht bij het festival overnachten, kies dan voor het Mercure Hotel Den Haag Central, gelegen direct tegenover Theater aan het Spui.

Voor nog veel meer tips en advies over je bezoek aan Den Haag, zie denhaag.com.