Inschrijven op de nieuwsbrief

TICKETS & FESTIVALBEZOEK

Het 29e Winternachten festival vindt plaats in Den Haag van donderdag 18 tot en met 21 januari 2024. Hieronder vind je alle praktische informatie over kaartverkoop en je festivalbezoek.

Ontvang al het nieuws over festivalprogramma en kaartverkoop als eerste: schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

ONLINE KAARTEN KOPEN

  • VROEGBOEKKORTING T/M 26 DECEMBER voor Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited, de grote festivalavonden in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.
  • KORTING VOOR IEDEREEN T/M 30 JAAR op meerdere festivalevents.

Koop hier je kaarten online, direct vanuit het festivalprogramma-overzicht.

Via de rode ticketknoppen in het programmaoverzicht of bovenaan op de programmapagina's koop je kaarten snel en makkelijk bij de online kassa van Het Nationale Theater voor festivalevents in Theater aan het Spui of De Koninklijke Schouwburg. Voor de events op andere locaties, zoals Paard of de (gratis) events in bibliotheken of de Haagse Hogeschool bestel je tickets via hun ticketplatform of Eventbrite. Na bestelling krijg je je kaarten direct per email toegestuurd. Je ticket wordt bij je bezoek aan het festival gecontroleerd aan de ingang. Toon daar je ticket op je smartphone of neem een print mee van je ticket. Tickets zijn niet geplaceerd, behalve in de Koninklijke Schouwburg.

 

TICKETPRIJZEN

Ticketprijzen varieren per festivalprogramma. De prijzen vind je in het programmaoverzicht of bovenaan elke programmapagina. 

Tickets voor Friday Night Unlimited of Saturday Night Unlimited zijn geldig voor de betreffende avond. Met een ticket heb je die avond toegang tot alle circa twintig programma's op vijf podia in Theater aan het Spui of Filmhuis Den Haag. Je kiest je eigen route! 

Vroegboekkorting voor Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited: tot en met 26 december 2023 betaal je €25, vanaf 27 december €30.

Iedereen tot en met 30 jaar krijgt 50% korting op de reguliere prijs van tickets voor festivalprogramma's in Theater aan het Spui of de Koninklijke Schouwburg.

Houders van een Ooievaarspas of DenHaagPas krijgen korting op festivalprogramma's in Theater aan het Spui of de Koninklijke Schouwburg.

 

GRATIS TOEGANG

  • de festivalprogramma's in de bibliotheken Nieuw Waldeck, Ypenburg en Schilderswijk: reserveren aanbevolen.
  • het festivalprogramma in Laak (bibliotheek Laakkwartier, Vadercentrum-ADAM en het VrouwenBuurtLab), reserveren niet nodig.
  • het festivalprogramma in de Speakers' Corner van de Haagse Hogeschool: reserveren aanbevolen.
  • de live-radiouitzending van VPRO'S OVT op zondagochtend 21 januari in Theater aan het Spui: reserveren verplicht.

 

TAAL: Nederlands of Engels?

Afhankelijk van welke auteurs deelnemen is de gesprekstaal van festivalprogramma's Nederlands- of Engelstalig. De gesprekstaal vind je in het programmaoverzicht en op de afzonderlijke programmapagina's.

Bij de festivalprogramma's in Theater aan het Spui worden van voordrachten simultaan de Nederlandstalige en/of Engelstalige vertalingen geprojecteerd.

 

TOLK NEDERLANDSE GEBARENTAAL BIJ OPENINGSAVOND

Tijdens de Opening Night op donderdagavond 18 januari 2024 in Theater aan het Spui bieden we mogelijkheid aan om een tolk Nederlandse Gebarentaal aan te vragen. Stuur tijdig, uiterlijk 1 januari 2024, een verzoek per mail aan info@writersunlimited.nl.

 

DRANKJES

In Theater aan het Spui, de Koninklijke Schouwburg, Paard en Theater Dakota is voor en na de festivalprogramma's de bar geopend voor een warm of koud drankje. Hier kan uitsluitend met pin betaald worden.

 

FESTIVALLOCATIES

 

THEATER AAN HET SPUI

Theater aan het Spui, en het daarnaast gelegen Filmhuis Den Haag, zijn het beste te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Kom je met de auto, hou dan rekening met verkeersdrukte en parkeerkosten.

TOEGANKELIJKHEID

Theater aan het Spui is toegankelijk voor mindervaliden. Entree, foyer, garderobe, toiletvoorzieningen en zalen zijn goed bereikbaar voor mindervaliden. Heb je beperkingen bij theaterbezoek? Neem dan contact op met de kassa via 088-3565356 of service@hnt.nl. Meer informatie over toegankelijkheid vind je hier.

OV

Stap uit bij de tramhaltes Centrum, Spui, Kalvermarkt-Stadhuis of Bierkade, of de bushaltes Centrum of Nieuwe Haven.

Vanuit Den Haag Centraal Station is het tien minuten lopen naar Theater aan het Spui, of reis 1 halte met tram 2, 3, 4 of 6. Stap uit bij tramhalte Spui.

Vanuit Den Haag Hollands Spoor is het vijftien minuten lopen naar Theater aan het Spui, of reis 1 halte met tram 1, 9 of 16. Stap uit bij tramhalte Bierkade.

Plan je heen- en terugreis met 9292.nl.

FIETS

Stal je fiets bewaakt en gratis bij de Biesieklette-stalling Stadhuis. Deze is maandag tot en met vrijdag geopend van 06:00 tot 01:00 uur; zaterdag 08:00-01:uur, zondag 11:30-01:00 uur. De ingang bevindt zich aan het Spui naast de Bibliotheek Den Haag, schuin tegenover Theater aan het Spui.

AUTO PARKEREN

Parkeren bij Theater aan het Spui: de dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de garages Q-Park Centrum en Interparking Stadhuis.

Q-Park Centrum, Amsterdamse Veerkade 30, Den Haag.
Deze garage bevindt zich op twee minuten loopafstand van Theater aan het Spui.
Tarief doordeweeks €1,10 per 15 minuten, in het weekend €1,40 per 15 minuten.
Toegankelijkheid: deze garage heeft een aantal aangepaste parkeerplaatsen.

Parkeergarage Interparking Stadhuis
Interparking Stadhuis: Schedeldoekshaven 90, Den Haag
Deze garage bevindt zich op een paar minuten loopafstand van Theater aan het Spui.
Tarief € 3,00 per uur
Toegankelijkheid: Deze garage heeft geen aangepaste parkeerplaatsen.

 

WEEKENDJE / OVERNACHTEN IN DEN HAAG

Combineer je festivalbezoek met een overnachting, een museum- of strandbezoek of maak er een weekendje Den Haag van! Er is van alles te zien en te beleven in de stad. 

In de prachtige Haagse binnenstad zijn veel mooie en sfeervolle hotels te vinden. Wil je echt dicht bij het festival overnachten, kies dan voor het Mercure Hotel Den Haag Central, gelegen direct tegenover Theater aan het Spui.

Voor nog veel meer tips en advies over je bezoek aan Den Haag, zie denhaag.com.