Ga naar de inhoud
NL EN menu

Writers Unlimited tournee naar Marokko

Nelleke Noordervliet - foto Serge Ligtenberg
Nelleke Noordervliet - foto Serge Ligtenberg

Van 16 tot en met 20 mei reizen vier schrijvers met Writers Unlimited naar Marokko, voor een tournee van een week naar Rabat, Kenitra en Fez. Nelleke Noordervliet, Andrej Koerkov (Oekraïne), dichteres/zangers Ngwatilo Mawiyoo (Kenia) en Bejan Matur (Turkije) zullen samen met Marokkaanse schrijvers en dichters optreden.

Uit Marokko nemen o.a. deel de schrijvers Abdelhay Moudden, Najib Bounahai, Mourad Mkinsi, Raieb Belghazi, Taoufik Essakhane, Souad Slaoui, Adellatif Khayati, Youssef Tibesse, Sadiq Rddad, Khalid Bekkaoui, Mohamed Achaari (winnaar van de International Prize for Arabic Fiction), Youssouf Amine Elalamy en Abdelfettah Kilito. Uit Libanon komt de schrijfster Iman Humaydan.

Rond het thema 'Ways of Dialogue' dragen de schrijvers voor uit eigen werk en lezen ze fragmenten uit hun literaire traditie. Het is de eerste tournee in een serie van vijf die Writers Unlimited de komende jaren in de Arabische wereld organiseert. Deze tournee is een samenwerkingsproject met het Centre for Cross Cultural Learning in Rabat. De optredens zijn zowel voor algemeen publiek, als voor studenten van middelbare scholen en universiteiten.

Writers Unlimited wordt voor deze tournee gesteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


geplaatst op: donderdag 12 mei 2016