Inschrijven op de nieuwsbrief

Writers Unlimited opent Cultuurmarkt UIT Festival Den Haag met poëzie, proza en spoken word

Writers Unlimited nodigt je UIT Festival Den Haag 2019
Writers Unlimited nodigt je UIT Festival Den Haag 2019

Ter gelegenheid van de jubileumeditie van het Winternachten festival in januari 2020 openen dichter Ellen Deckwitz en schrijver Simon(e) van Saarloos zondagmiddag 8 september met voordracht het UIT Festival Den Haag op het Lange Voorhout. Later die middag tonen spoken word-artiest Elten Kiene en Haagse scholieren hun performance skills. Allen doen ook mee aan de quiz 'Boek van mijn leven' op het minipodium bij het Writers Unlimited-paviljoen. Francis Broekhuijsen presenteert de quiz en introduceert de optredens.

Simon(e) van Saarloos en Ellen Deckwitz dragen tussen 12:30 en 12:50 uur op Podium Zuid voor tijdens de Cultuurmarkt. Van Saarloos uit haar nieuwe boek Herdenken herdacht. Een essay om te vergeten (uitgeverij Prometheus) en Deckwitz uit haar binnenkort te verschijnen nieuwe dichtbundel Hogere natuurkunde (uitgeverij Pluim).

Elten Kiene staat vanaf 15:10 uur op het Container Stage met een spoken word performance, gevolgd door voordracht van Fay Jurriaanse, Julia Keukens en Lois Vecchi van de Vrije School Den Haag en van Mirle Wittekoek, winnaar van de Jonge Campertprijs 2019, en Noemí Lorenzo, beide van Dalton Den Haag. Deze leerlingen deden mee aan Spot on Young Poets. Dit educatieproject met dichtworkshops op Haagse scholen is een initiatief van Writers Unlimited, Haags Dichtersgilde en Museum Meermanno ׀ Huis van het boek.

Elten Kiene geeft ook zaterdagmiddag 7 september, vanaf 15:40 uur, tijdens het Embassy Festival een optreden op het Container Stage. Zijn spoken word performance is een voorproefje van 'Woorden Worden Zinnen', spoken word-avonden in Paard. Writers Unlimited, Paard en Woorden Worden Zinnen presenteren donderdag 16 januari samen een speciale Winternachten-editie.

Met deze literaire talenten kijkt Writers Unlimited vooruit naar het 25e Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag in januari en naar de start van de maandelijkse Writers Unlimited-gesprekken met schrijvers en wetenschappers in de Centrale Bibliotheek.

Writers Unlimited brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over literatuur, kunst en samenleving. Sinds 1995 organiseert Writers Unlimited jaarlijks het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag en sinds 2008 maandelijks een actueel gesprek met auteurs of wetenschappers in de Centrale Bibliotheek Den Haag. Het festival groeide uit tot het belangrijkste internationale literaire evenement van Nederland met programma's in theaters, bibliotheken en scholen verspreid over Den Haag.


Zaterdag 7 september, Embassy Festival
Container Stage, 15:40-16:00:
Elten Kiene, spoken word

Zondag 8 september, Cultuurmarkt UIT Festival Den Haag
Podium B / Zuid, 12:30-12:50 uur:
Simon(e) van Saarloos, voordracht
Ellen Deckwitz, voordracht
(presentatie: Francis Broekhuijsen)

Container Stage, 15:05-15:30:
Elten Kiene, spoken word
Voordracht door Fay Jurriaanse, Julia Keukens en Lois Vecchi van de Vrije School Den Haag en van Mirle Wittekoek, winnaar van de Jonge Campertprijs 2019, en Noemí Lorenzo, beide van Dalton Den Haag.
(presentatie: Francis Broekhuijsen)

Podium bij Writers Unlimited-paviljoen, quiz 'Boek van mijn leven', tussen 13:00-17:30 uur met onder meer:
13:45: Ellen Deckwitz
14:00: Diann van Faassen (Haags Dichtersgilde)
14.15: voordracht door Fay Jurriaanse, Lois Vecchi en Julia Keukens (Vrije School Den Haag), en door Mirle Wittekoek en Noemí Lorenzo (Dalton Den Haag)
15:45: Elten Kiene
(en anderen; tijden onder voorbehoud, presentatie: Francis Broekhuijsen)

Geplaatst op: dinsdag 27 augustus 2019