Inschrijven op de nieuwsbrief

Writers Unlimited, 28 november: Manon Uphoff in gesprek met Filemon Wesselink

Manon Uphoff & Filemon Wesselink | Writers Unlimited 28 november 2019 - foto: Frank Ruiter (Uphoff), Michel Snater (Wesselink)
Manon Uphoff & Filemon Wesselink | Writers Unlimited 28 november 2019 - foto: Frank Ruiter (Uphoff), Michel Snater (Wesselink)

Presentator Filemon Wesselink gaat in gesprek met schrijver Manon Uphoff over haar spraakmakende boek Vallen is als vliegen. Locatie: Studio B, Centrale Bibliotheek. Online tickets bestelt u hier.

Manon Uphoff schreef een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Vallen is als vliegen is een indringende roman over seksueel geweld in een gezin, deels gebaseerd op eigen ervaringen. Als geen ander weet ze de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, met kracht en met humor neer te zetten.
Verslaggever en presentator Filemon Wesselink zal op zijn typische, directe en charmante wijze met haar in gesprek gaan over een leven vol verpletterende indrukken, lichamelijke onbegrensdheid, misbruik, geweld, schoonheid en pijn.

Manon Uphoff debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte (nominatie AKO Literatuurprijs). Ze groeide op in een gezin met dertien kinderen op een bovenwoning. Bijna alle kinderen hadden 'een verstoord grensbesef' en de dood van een broertje hing altijd als een schaduw boven het gezin. De ervaringen uit haar jeugd spelen een belangrijke rol in haar roman Gemis (1997, nominatie Libris literatuurprijs) en in Koudvuur (2005). In 2010 verscheen Hoe te lezen, over de bedoelingen van schrijvers en literatuur en werd haar roman De Spelers genomineerd voor de Opzij-literatuurprijs 2010. Haar nieuwste boek Vallen is als vliegen is een indringende roman over seksueel geweld in een gezin en deels gebaseerd op eigen ervaringen.

Filemon Wesselink is verslaggever en presentator. Voor BNN presenteerde hij onder meer de spraakmakende programma's Try before you die, Spuiten slikken en de documentaireserie Het is hier Autistisch! Hierin zoekt hij niet alleen mensen met autisme op, maar ontdekte hij ook dat hij zelf een autistische stoornis heeft. In 2009 kwam zijn eerste boek Voor de vrouwtjes uit, direct gevolgd door Een neus voor wijn.

Geplaatst op: donderdag 17 oktober 2019