Inschrijven op de nieuwsbrief

Winternachten houdt het hoofd koel en krijgt zomereditie

Winternachten festival 2022 zomereditie - ontwerp Het Echte Werk
Winternachten festival 2022 zomereditie - ontwerp Het Echte Werk

Writers Unlimited houdt het hoofd koel en verplaatst de 27ste editie van Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag van januari naar 16-19 juni 2022. Met de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk midden in januari het festival te organiseren zoals dat van ons verwacht mag worden: vol sprankelende gesprekken en intieme ontmoetingen met Nederlandse en internationale schrijvers, dichters, spoken word-artiesten en muzikale performers uit binnen- en buitenland.

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni 2022 vormt Paard Den Haag de centrale festivallocatie, en zijn er bijzondere programma's met partners zoals onder meer Amare, Theater Dakota en PIP Den Haag. Informatie over het festivalprogramma en de kaartverkoop volgen binnenkort.

Thuis zijn en je thuis voelen
Het motto van Winternachten festival 2022 luidt Whose House is This? Deze openingszin van de roman Home van Toni Morrison inspireert ons om een festival te maken over thuis zijn en je thuis voelen in de samenleving, de stad en je lichaam. En waar iedere bezoeker zich thuis voelt!

Paard als festivalhart
Ellen Walraven, directeur van Writers Unlimited en het Winternachten festival, zegt: "Afstand houden is noodzakelijk nu, en dat maakt een festival onmogelijk, want dan gaat het juist om grensverleggende en onverwachte ontmoetingen. Aangezien ons vaste festivalhart Theater aan het Spui verbouwt, hebben we de handen ineengeslagen met Paard om zinderende winternachten te maken met Nederlandse en internationale auteurs en artiesten. Verwacht een mix van broeierige zalen, verhitte gesprekken, frisse perspectieven en ijskoude drankjes. Boek vast een hotel en kom chillen in dit warme bad."

Blij met je bezoek
Wij doen nu een beroep op je geduld maar zijn tegelijk blij met je bezoek aan Writers Series-avonden komend voorjaar, aan ons rijke online videoarchief en straks in juni aan het Winternachten festival 2022.

Dank voor steun en medewerking
Dit geldt al evenzeer voor de steun en medewerking die we krijgen van onze geweldige Haagse collega's, van de deelnemende auteurs, van onze vrijwilligers en van onze partners: de gemeente Den Haag, het Nederlands Letterenfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Dioraphte, Fonds 21 en het Lira Fonds.

Geplaatst op: donderdag 16 december 2021