Ga naar de inhoud
NL EN menu

Winternachten festival op UIT Festival Den Haag met schrijvers, dichters, muziek en zeepkist

Max Lerou - foto Karin Rövekamp
Max Lerou - foto Karin Rövekamp

Tijdens UIT Festival Den Haag geeft Writers Unlimited op de Lange Voorhout-podia en bij de Winternachten festivalkraam gratis literair-muzikale voorproefjes van de komende festivaleditie (18 - 21 januari 2018). Dichters Mira Feticu, Joost Baars en Max Lerou dragen hun werk voor. Boi Akih en Balout Khazraei verzorgen muzikale intermezzo's. Op de zeepkist voor de Winternachten-kraam vertellen schrijvers én bezoekers over het 'Boek van hun leven'.

Winternachten-tickets met hoge UIT Festival-korting
Aan de Winternachten-kraam zijn supervoordelige tickets verkrijgbaar voor de grote festivalavonden Friday & Saturday Night Unlimited (19 en 20 januari 2018). Alleen tijdens de Cultuurmarkt op zondagmiddag 3 september gaan deze kaarten weg voor slechts 10 euro (reguliere prijs 28,50 euro).

Haagse performance dichter Max Lerou op het Embassy Festival
Zaterdagmiddag 2 september geeft Max Lerou op het Container Stage van het Embassy Festival een indrukwekkende Engelstalige performance. Hij draagt uit eigen werk en een favoriet gedicht voor van een door hem bewonderde dichter/schrijver. Max Lerou zal ook deelnemen aan het Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag 2018.
(za 2 sept, 13.35-13.50 uur, Container Stage, Lange Voorhout)

Betoverd door muziek van Boi Akih en poëzie van Joost Baars op Podium Zuid
Verwacht zondagmiddag 3 september een betoverende ontmoeting tussen adembenemende poëzie en contemporary world jazz. Dichter Joost Baars draagt gedichten uit zijn bundel 'Binnenplaats' voor op live muziek van Boi Akih (Monica Akihary, zang & Niels Brouwer, gitaar/soundscapes). Het optreden wordt geïntroduceerd door Winternachten festival-programmamaker Francis Broekhuijsen. Joost Baars en Boi Akih zullen ook optreden tijdens de komende editie van het Winternachten internationaal literatuur festival.
(zo 3 sept, 15.50-16.05 uur, Podium Zuid, Lange Voorhout)

Dichtkunst met Mira Feticu, Francis Broekhuijsen en Yuseyrenur Yilmaz op Container Podium
De Haagse dichter, schrijver en Den Haag Centraal-columnist Mira Feticu draagt voor uit haar eigen werk. Ook leest ze voor uit het oeuvre van Magda Cârneci. Deze dichter, essayist en kunsthistorica uit Roemenië zal deelnemen aan Winternachten festival 2018. Francis Broekhuijsen, programmamaker en presentator op diverse culturele podia en festivals, vertelt over het komende Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag en draagt voor uit zijn keuze van Nederlandstalige poëzie. Als speciale gast treedt Yuseyrenur Yilmaz op: zij nam op haar school deel aan de poëzieworkshop van het Haags Dichtersgilde. Ze draagt het gedicht voor dat ze daar schreef en ook afgelopen januari tijdens Winternachten festival vertolkte.
(zo 3 sept, 14.10-14.20 uur: Mira Feticu & 15.10-15.20 uur: Francis Broekhuijsen & Yuseyrenur Yilmaz, Container Podium)

Boek van mijn leven: vertel op de zeepkist over het boek dat je heeft geraakt en gemaakt
Vurige verhalen over favoriete boeken klinken op vanaf de zeepkist voor de Winternachten-kraam. Dichters Maarten van der Graaf, Joost Baars en Harry Zevenbergen; schrijvers Mira Feticu, Jet Steinz en Gerlinda Heywegen; vocaliste Monica Akihary; Perzische muziek-vertolkster Balout Khazraei en filosoof Tom Dommisse vertellen over het boek dat op hen grote indruk heeft gemaakt en dat ze iedereen willen aanraden.
UIT Festival-bezoekers die ook de zeepkist op gaan en vijf minuten vertellen over het boek van hun leven verdienen een gratis ticket voor Friday of Saturday Night Unlimited, de grote festivalavonden van het Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag 2018.
(zo 3 sept, 13.00-17.30 uur: 'Boek van mijn leven', zeepkist Winternachten-kraam, Lange Voorhout)

Writers Unlimited brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld in Den Haag met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. Jaarlijks in januari in het vierdaagse Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag, door het jaar heen in B-Unlimited, de programmareeks georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Den Haag.

Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag verwelkomt ruim 80 schrijvers, journalisten en denkers, waaronder bekende buitenlandse auteurs. Op het programma staan tientallen interviews over boeken, gesprekken over actuele onderwerpen, voordrachten van speciaal voor het festival geschreven teksten, optredens van scholieren uit Den Haag, filmvertoningen en prijsuitreikingen. Het festival vindt plaats in Den Haag van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari 2018 in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Voor kaartverkoop en programma zie www.writersunlimited.nl of de Winternachten Facebook-pagina.

geplaatst op: vrijdag 18 augustus 2017