Ga naar de inhoud
NL EN menu

Winternachten festival 17-20 januari 2019: Who Wants to Live Forever? Programma nu online.

Posterbeeld Winternachten festival 2019 - foto Stephanie Jager, Jager & Kokemor Photography, ontwerp Eindeloos
Posterbeeld Winternachten festival 2019 - foto Stephanie Jager, Jager & Kokemor Photography, ontwerp Eindeloos

Winternachten festival geeft het woord aan schrijvers en dichters over brandende kwesties van nu. Het programma staat nu online. Van 17 tot en met 20 januari 2019 presenteert het internationale literatuurfestival gesprekken, proza, poëzie, spoken word en films op dertien Haagse podia. Ruim 80 binnen- en buitenlandse auteurs komen naar Den Haag. De 24e festivaleditie staat onder het motto Who Wants to Live Forever? in het teken van onze toekomst.

Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag inspireert met vertellen, lezen, luisteren en denken. Tijdens vier sfeervolle winterse dagen nodigen gesprekken, voordrachten en films uit tot nadenken over de grote vragen van onze tijd. Sinds de start in 1995 is het festival uitgegroeid tot het belangrijkste internationale literaire evenement van Nederland waar schrijvers en dichters zich uitspreken over actuele thema's. Ook bezoekers – onder hen veel wijkbewoners, studenten en scholieren – dragen actief bij met eigen verhalen of gedichten.

'Who Wants to Live Forever?'
Ieder Winternachten festival krijgt een actueel thema mee. Deze 24e editie staat in het teken van het oeroude verlangen van de mens naar eeuwig leven in het licht van de technologie van nu. Onder het motto Who Wants to Live Forever? spreken auteurs onder meer over de relatie tussen mens en robot, over de impact van technologische innovatie en over hoop en vrees rond de politieke toekomst.

geplaatst op: vrijdag 30 november 2018