Inschrijven op de nieuwsbrief

Vrijdag 18 oktober: 'De weekendmiljonair' in Studio B

vlnr Siham Amghar, Abdelkader Benali, Hassnae Bouazza - foto Linda Stulic (Benali)
vlnr Siham Amghar, Abdelkader Benali, Hassnae Bouazza - foto Linda Stulic (Benali)

Schrijver en presentator Abdelkader Benali gaat in gesprek met Hassnae Bouazza over zijn nieuwe boek De weekendmiljonair. Siham Amghar, opkomend spoken word-talent, draagt voor. Locatie: Studio B, Centrale Bibliotheek. Online tickets bestelt u hier.

De weekendmiljonair is het nieuwste boek van de veelbekroonde schrijver Benali; een grappige en ontroerende roman over de relatie tussen vader en zoon. In 1996 was Benali's debuut Bruiloft aan Zee meteen een succes en zijn werk, dat internationaal wordt uitgegeven, werd in 2010 bekroond met de E. du Perronprijs. Zijn onderwerpkeuze is divers, maar sport en de migrant die zich nergens helemaal thuis voelt, zijn terugkerende thema's. Zo schreef Abdelkader romans over zijn grote passie - hardlopen -, over reizen (De weg naar Kaapstad, Oost=West, Zandloper) en over de culturele identiteit van de migrant (Bad boy, De stem van mijn moeder het daglicht). Daarna verschenen het kookboek Casa Benali, geschreven samen met zijn vrouw Saida Benali.

Hassnae Bouazza schrijft opiniestukken in diverse media. Ze stelde een bundel samen met verhalen over sterke Arabische vrouwen, Achter de Sluier (1999), in een poging het Nederlandse clichébeeld van de Arabische vrouw bij te stellen. Ze deed research voor de VPRO en maakte programma's voor diverse omroepen. In 2015 ontving ze in Beiroet de Arouawad Award voor haar werk over de Arabische wereld. Bouazza studeerde Engels en is een fervent twitteraar.

Siham Amghar is een opkomend talent in de wereld van poëzie en spoken word. Haar teksten schrijft ze door en voor het podium, maar ook op papier weet ze de lezer te raken. In 2014 won ze de El Hizjra literatuurprijs en ze heeft op de podia van o.a. het Rotterdams Lezersfeest, Spoken Beat Night en Woorden Worden Zinnen gestaan. Dit jaar neemt zij deel aan het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds, waarbij ze werkt aan een creatief onderzoek naar vrijheid.

Geplaatst op: dinsdag 8 oktober 2019