Ga naar de inhoud
NL EN menu

Voorbereiding Winternachten 2017 gestart

Shervin Nekuee - foto Balout Khazraei
Shervin Nekuee - foto Balout Khazraei

Met trots kondigen we de programmacoördinator van Winternachten 2017 aan: Shervin Nekuee. Hij wordt bijgestaan door de literaire redacteuren Maria Vlaar en Jet Steinz. Verder in de redactie ondermeer Francis Broekhuijsen, Gerlinda Heywegen (film), Francis de Souza (muziek) en Reier Pos (vormgeving). De volgende editie van Winternachten is van donderdag 19 t/m zondag 22 januari 2017. In de tussentijd zijn er onze programma's rond (inter)nationale schrijvers in de Centrale Bibliotheek Den Haag (The Series). Bovendien organiseert Writers Unlimited dit jaar twee tournees: naar Marokko en Libanon.

Shervin Nekuee
(1968, Teheran) is socioloog, publicist en programmamaker. Hij is auteur van vele essays en artikelen over de multiculturele samenleving en het Midden-Oosten, o.a. voor Joop, de opiniesite van de VARA. Hij vluchtte op zijn 19e uit Iran, omdat hij niet deel wilde nemen aan de oorlog met Irak. Van 1990-1996 studeerde hij sociologie aan de Universiteit Utrecht en hij werd daar vervolgens wetenschappelijk medewerker van onderzoeksunit European Research Centre on Migration and Ethnic Relations. In Rotterdam maakte hij tussen 2001-2006 debatprogramma's rondom stedelijke, nationale en internationale trends en vraagstukken. Tevens was hij medeoprichter van het blad Eutopia, een internationaal georiënteerd Nederlandstalig podium voor politiek en cultuur met een accent op multiculturele dilemma's in Europa. Shervin is de auteur van De Perzische Paradox - Verhalen Uit De Islamitische Republiek Iran (Arbeiderspers). Hij is artistiek leider van het Mystic Festival in Rotterdam en hij werkt momenteel aan een boek over de betekenis van de 13-eeuwse dichter en soefi-mysticus Rumi.

Maria Vlaar (1964, Blokker) is literair journalist, interviewer, recensent en columnist voor onder meer De Standaard en De Groene Amsterdammer. Ook werkt ze als presentator voor literaire festivals, freelance redacteur en adviseur voor schrijvers, uitgevers en festivals in binnen- en buitenland en voorzitter van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers. Eerder werkte ze als redacteur bij uitgeverij De Bezige Bij en als adjunct-directeur bij het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds. Ook in de vorige editie van Winternachten was Maria betrokken als programmamaker en gespreksleider.

Jet Steinz (1990) studeerde internationaal recht en klassieke talen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds de zomer van 2015 is ze als redacteur verbonden aan boekensite en lezerscommunity Hebban.nl. Samen met haar vader - journalist, literair criticus en non-fictieschrijver Pieter Steinz - schreef ze het boek Steinz - Gids voor de wereldliteratuur in 416 schrijvers, 104 meesterwerken, 26 one-book wonders, 52 boekwebben, 26 thema's, 26 quizzen en 52 landkaarten.
.


geplaatst op: maandag 29 februari 2016