Inschrijven op de nieuwsbrief

Terugkijken: Leven met autisme - Judith Visser en Erik Jan Harmens

Leven met autisme | B-Unlimited 19 juni 2019. Erik Jan Harmens en Judith Visser
Leven met autisme | B-Unlimited 19 juni 2019. Erik Jan Harmens en Judith Visser

Wat betekent het om te leven met autisme? Schrijvers Judith Visser en Erik Jan Harmens onderzoeken het effect op het dagelijks leven.

Ze werden geïnterviewd door Filemon Wesselink. Judith put voor Zondagskind uit haar eigen leven, pas op volwassen leeftijd kreeg ze de diagnose die ze eigenlijk al kende: Asperger. Een programma in onze maandelijkse serie in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De video-opname van het programma kunt u hier terugzien.

Erik Jan Harmens schreef zijn roman Pauwl over de volwassen autistische Paul (dat iedereen uitspreekt als Pauwl) en verwerkte daarin de ervaringen van zijn autistische zoon. Die las het manuscript mee en gaf zijn vader zeer bruikbare suggesties voor het boek. Harmens en Visser schreven indringende verhalen over hoe iemand met autisme zich staande houdt in onze maatschappij.
Presentator Filemon Wesselink is vooral bekend als tv-presentator. Hij kwam er pas op latere leeftijd achter dat hij autisme had, toen hij het programma Het is hier autistisch maakte.

Geplaatst op: vrijdag 17 mei 2019