Ga naar de inhoud
NL EN menu

Schrijvers, musici en Haags dichttalent voor Winternachten festival op UIT Festival Den Haag

Finalisten Jonge Campert-prijs 2018, vlnr Xiu Bin van Lier, Elzahra Elkawafi en winnaar Sumai Yahya - foto Serge Ligtenberg
Finalisten Jonge Campert-prijs 2018, vlnr Xiu Bin van Lier, Elzahra Elkawafi en winnaar Sumai Yahya - foto Serge Ligtenberg

Schrijvers en musici van het Winternachten festival en van B-Unlimited - waaronder jong dichttalent uit Den Haag - zie en hoor je tijdens het UIT Festival. Writers Unlimited presenteert daar literair-muzikale voorproefjes van Nederlands mooiste internationale literatuurfestival en van de debatreeks in de Centrale Bibliotheek.

Haagse scholieren op UIT Festival-podium
Met trots brengt Writers Unlimited Haags dichterstalent op het UIT Festival-podium: Elzahra Elkawafi (midden op de foto) deed eind vorig jaar op school mee aan het educatieproject 'Spot on Young Poets': een dichtworkshop, jaarlijks georganiseerd door Writers Unlimited en Haags Dichtersgilde i.s.m. middelbare scholen in Den Haag. Ze schreef een gedicht, kreeg les in voordracht en trad op tijdens het Winternachten festival 2018. Daar was ze een van de drie finalisten voor de Jonge Campert-prijs 2018.

Embassy Festival, zaterdagmiddag 1 september, Lange Voorhout
Writers Unlimited presenteert tijdens het Embassy Festival op zaterdagmiddag 1 september een voorproefje van het Winternachten festival 2019. Deze 'Winternachten 2019 preview' is vanaf 16:35 uur – Engels gesproken - te zien op het Container Podium. Filosofe en ingenieur Martijntje Smits vertelt over en leest voor uit de beroemde roman Frankenstein; jong Haags dichttalent en Jonge Campert-prijs 2018-finaliste Elzahra Elkawafi draagt poëzie voor en festivalcurator Shervin Nekuee blikt vooruit naar het Winternachten festival.

Cultuurmarkt, zondagmiddag 2 september, Lange Voorhout
Zondagmiddag 2 september gaan we los op het Haagse Lange Voorhout met electropop door Aafke Romeijn, met spoken word, jazzy gitaar en zang van Lounar, met voordracht van schrijvers en dichters Maarten van de Graaff en, voor B-Unlimited, Mira Feticu, en met het jonge Haagse dichttalent Elzahra Elkawafi, finaliste Jonge Campert-prijs 2018. De podiumoptredens én de literaire quiz 'Boek van mijn leven' op de zeepkist bij de Winternachten-marktkraam worden gepresenteerd en ingeleid door Francis Broekhuijsen.

UIT Festival-korting op Winternachten festival tickets
Haal tijdens de Cultuurmarkt op zondagmiddag 2 september In de Winternachten-marktkraam alvast uw festivalkaarten. Want die zijn – makkelijk betalen met pin – die middag supergoedkoop: u betaalt geen €29,50 maar slechts €14,75 per ticket voor een van de grote gevarieerde festivalavonden Friday Night Unlimited (18 januari) of Saturday Night Unlimited (19 januari). U krijgt uw ticket(s) direct mee. Tip: geef een jarige of dierbare ook een ticket kado!


De 24e editie van Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag heeft plaats van 17 tot en met 20 januari 2019 in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag; meer dan tachtig schrijvers en dichters uit binnen- en buitenland gaan in gesprek over actuele onderwerpen of dragen voor uit hun werk. Ook treden schrijvers tijdens het Winternachten festival samen met buurtbewoners, scholieren en studenten op in onder meer Theater Dakota, het International Institute of Social Studies, The Lighthouse van de Haagse Hogeschool, middelbare scholen en de bibliotheken Nieuw Waldeck en Schilderswijk.

Programma UIT Festival Den Haag: www.uitfestivaldenhaag.nl
Winternachten festival: www.writersunlimited.nl
B-Unlimited: www.b-unlimited.nl

geplaatst op: maandag 27 augustus 2018