Inschrijven op de nieuwsbrief

Ontmoet Mylo Freeman, Kinderboekenweekauteur 2020, in Winternachten festival

Mylo Freeman
Mylo Freeman

Mylo Freeman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020! Ontmoet de schrijver en illustrator van de Prinses Arabella-reeks in het Winternachten festival tijdens Friday Night Unlimited en op zondag 19 januari in Theater Dakota.

Na haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam woonde Mylo Freeman enkele jaren in New York. Ze illustreerde voor tijdschriften en begon met het maken van kinderboeken. In 1998 ontving ze de Kiekeboekprijs voor Potje!, dat ook in het buitenland verscheen. Inmiddels heeft Freeman zo'n vijftig prentenboeken op haar naam staan en is ze vooral bekend door haar serie over het prinsesje Arabella, die inmiddels bestaat uit 12 delen, een poppenserie, een app en een theaterstuk. Hiermee vult ze een niche die broodnodig gevuld moet worden: prentenboeken met meer diversiteit. Freeman over de Kinderboekenweek: 'Ik zie dit als een geweldige, dubbele kans. Niet alleen een prentenboek mogen maken waarin ieder kind zich kan herkennen, maar ook kunnen inspireren als donkere prentenboekenmaker.'
Freeman geeft daarnaast workshops, lezingen en muzikale voorstellingen. Ze is voorzitter van Stichting3, die door kinderboekenfestivals en voorleeswedstrijden de diversiteit in het kinderboek wil stimuleren.

Geplaatst op: donderdag 12 december 2019