Inschrijven op de nieuwsbrief

Keep on Dreaming!

Affiche WU 2012  - foto Marijke de Gruyter, ontwerp Eindeloos, Vivienne van Leeuwen
Affiche WU 2012  - foto Marijke de Gruyter, ontwerp Eindeloos, Vivienne van Leeuwen

Van donderdag 19 t/m zondag 22 januari 2012 vindt het internationale literatuurfestival Writers Unlimited plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Tijdens het festival komen bezoekers en schrijvers  samen in een feestelijke, informele sfeer. Meer dan 60 auteurs, journalisten en denkers uit verschillende landen (en werelddelen!) gaan met elkaar in gesprek over actuele thema's. De programma's hebben titels als:

                 How to be an African Dictator
                 Afghaanse dromen 
                 The West is the Best 
                 Slappe Zakken - Natte Dromen
                 Moeten wij van elkaar houden?
                 Vergeten en Vergeven

Ze vinden plaats op vijf podia en in de foyer van festivallocatie Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Er zijn zowel Engelstalige- als Nederlandstalige programma's. De voordrachten zijn in de oorspronkelijke taal, met de vertaling in NL en ENG simultaan geprojecteerd.

Natuurlijk is er ook eten, drinken, film en muziek en danst iedereen aan het eind van de avond de nacht in.

Te gast uit ons eigen taalgebied zijn onder anderen Kader Abdolah, H. Bernlef, Adriaan van Dis, Rodaan al Galidi, Bas Heijne, Lieke Marsman, Ramsey Nasr, Anil Ramdas en Tommy Wieringa. En natuurlijk staan optredens van vele buitenlandse schrijvers gepland.

De aftrap van het festival is de Winternachtenlezing op donderdag 19 januari, die dit keer gehouden wordt door Helon Habila. De schrijver werd geboren in Nigeria en woont en werkt in de VS. Met zijn boek Oil on Water raakt hij de kern van een actueel onderwerp, de oliewinning en de gevolgen daarvan. De Britse filosoof John Gray en schrijver/essayist Bas Heijne gaan met elkaar in gesprek over Heijnes recente boek Moeten wij van elkaar houden?, een analyse van de verstoorde verhouding tussen individu en samenleving. De Surinaamse schrijfster Sheila Sitalsing, econome en columniste van de Volkskrant, vindt het festivalthema inspirerend, want 'Dromen over de toekomst van ons land, dat doen wij uit Suriname continu'. 

Naast de grote programma's op de vrijdag- en zaterdagavond, vanaf 20:00 uur, is er de uitreiking van de Oxfam Novib PEN Awards op donderdag, de Leesclub Live van NRC Handelsblad en VPRO Radio OVT Live.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.writersunlimited.nl

Bijgaand beeld kunt u downloaden en vrij van copyright gebruiken t/m 22 januari 2012 met vermelding van: foto Marijke de Gruyter, ontwerp Vivienne van Leeuwen/Eindeloos.

De afzonderlijke foto kunt u hier downloaden. Vermelding naam fotograaf is verplicht en het beeld is eveneens vrij te gebruiken t/m 22 januari 2012.

Geplaatst op: woensdag 28 september 2011