Inschrijven op de nieuwsbrief

Ellen Walraven nieuwe directeur Writers Unlimited

Ellen Walraven - foto Werry Crone
Ellen Walraven - foto Werry Crone

Het bestuur van Writers Unlimited heeft Ellen Walraven benoemd tot de nieuwe (artistiek) directeur van Writers Unlimited. Zij volgt Ton van de Langkruis op, die per 1 april 2020 na 25 jaar vertrok.

Ellen Walraven (53) studeerde Theaterwetenschap in Utrecht. Ze was artistiek betrokken of leidinggevende bij diverse culturele instellingen waar de literatuur altijd een grote rol speelde. Ze werkte als dramaturg, programmamaker en directeur in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam bij zowel theaters, theatergezelschappen als een cultureel-politiek centrum.

Farah Karimi, voorzitter bestuur stichting Writers Unlimited: "In Ellen vinden bestuur en medewerkers van Writers Unlimited een zeer gekwalificeerde directeur die zowel inhoudelijk als beleidsmatig zeer sterk is. Zij is opgeleid en gekneed in het koppelen van literatuur, drama en debat. We zijn overtuigd dat in deze tijd van grote veranderingen Ellen Writers Unlimited en Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag naar nieuwe hoogtes zal leiden."

Ellen Walraven: "Ik verheug me erop om als nieuwe directeur van Writers Unlimited de geschiedenis en het immateriële kapitaal van de organisatie mij eigen te maken. Om een nieuwe dynamiek te creëren en het artistiek team van programmacoördinator en redacteuren uit te dagen. Om de organisatie te verbinden met mijn (inter)nationale netwerk. Om zo een zelfverzekerd Writers Unlimited neer te zetten dat gedragen wordt door (inter)nationale schrijvers en dat de literatuur in al haar verschijningsvormen aan nieuwe publieksgroepen uit Den Haag en Nederland verbindt."

Ellen Walraven was onder andere algemeen en artistiek directeur van de Rotterdamse Schouwburg en artistiek directeur Theater Rotterdam, dramaturg/programmamaker bij Toneelgroep Amsterdam, algemeen en artistiek directeur van De Balie in Amsterdam, lid en medeoprichter van toneelgezelschap 't Barre Land.  

Geplaatst op: zondag 10 mei 2020