Inschrijven op de nieuwsbrief

Ellen Deckwitz en Jan Brokken in Writers Series, 11 oktober

Writers Series, 11 oktober 2023: De kampschilders - Ellen Deckwitz in gesprek met Jan Brokken - foto Jan Brokken: Jelmer de Haas, foto Ellen Deckwitz: Merlijn Doomernik
Writers Series, 11 oktober 2023: De kampschilders - Ellen Deckwitz in gesprek met Jan Brokken - foto Jan Brokken: Jelmer de Haas, foto Ellen Deckwitz: Merlijn Doomernik

Onze eerste Writers Series-aflevering van dit seizoen belooft meteen een topavond te worden: auteurs Jan Brokken en Ellen Deckwitz gaan met elkaar in gesprek. Over zijn nieuwe boek De kampschilders, en over kunst als redding in zware tijden. Dichter en muzikant Robin Block treedt op met muzikale bijdragen.

 

De aanleiding om juist deze schrijvers bijeen te brengen is Brokkens nieuwste non-fictie boek De kampschilders, waarin hij magistraal de verhalen verweeft van zijn ouders en van kunstenaars die allen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het toenmalige Nederlands-Indië in Japanse interneringskampen verbleven.

Brokken schetst ook hoe in de jaren dertig kunstenaars vanuit de hele wereld naar Bali kwamen en geïnspireerd raakten door de Balinese cultuur. En hoe kunst een redding bleek tijdens de verschrikkingen van de Japanse kampen.

Ellen Deckwitz' Indische grootmoeder was ook gedwongen in Japanse interneringskampen te verblijven. Ze vertelde Ellen er over. Na haar overlijden, bemerkte Ellen dat zij als enige in haar familie over dit deel van het leven van haar oma had gehoord. Ze sprak met veel anderen met Indische roots en publiceerde hierover vervolgens haar indrukwekkende dichtbundel Hogere natuurkunde.

Jan Brokken is onlangs voor zijn gehele oeuvre onderscheiden met de Gouden Ganzeveer.

Kom kijken en luisteren woensdagavond 11 oktober, 20:30-22:00 uur in de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag. Let op: Writers Series vindt niet zoals voorheen plaats in Studio B (1e etage) maar op Podium B (5e etage).

LEES VERDER & KOOP HIER TICKETS (regulier €12/ iedereen t/m 30 jaar, bibliotheekpas, ooievaarspas €6).  

 

Geplaatst op: woensdag 30 augustus 2023