Inschrijven op de nieuwsbrief

Crime auteur Karin Brynard vrijdag 20 september in Den Haag

Karin Brynard
Karin Brynard

Crime auteur Karin Brynard uit Zuid-Afrika was als journalist getuige van het einde van de apartheid. 20 september is ze gespreksgast in 'Opening Week van de Afrikaanse roman.

Bestsellerschrijver Karin Brynard zag de vrijheidsstrijd in de straten van Soweto aan het eind van jaren tachtig. Als politiek correspondent voor een landelijke krant was ze getuige van de vrijlating van Nelson Mandela en het daaropvolgende einde van de apartheid.

Haar eerste twee romans, Plaasmoord en Onse vaders, veroverden de Zuid-Afrikaanse markt en werden meteen bestsellers; haar boeken zijn vertaald in onder meer het Engels, Nederlands, Duits en Italiaans. Ze won tal van literaire prijzen, waaronder de UJ Debut Prize for Creative Writing en twee M-Net Awards.

Brynard is een van de zeven Afrikaanstalige auteurs en muzikanten die Writers Unlimited vrijdag 20 september verwelkomt in Studio B van de Centrale Bibliotheek in Den Haag, als feestelijke opening van de vierde Week van de Afrikaanse roman. De auteurs gaan in gesprek met schrijver Abdelkader Benali en werpen vanuit verschillende invalshoeken een licht op Afrikaanstalige literatuur, kunst en muziek.

Ontmoet, naast Karin Brynard, muzikantenechtpaar Frazer en Deniel Barry (Tribal Echo, Krotoa), dichter en vertaler Pieter Odendaal (Asof geen berge ooit hier gewoon het nie), auteurs Eben Venter (Foxtrot van die vleiseters, Ek stamel, ek sterwe) en Riana Scheepers (Stormkind) en journalist, dichter en schrijver Valda Jansen (Monitor, Hy kom met die skoenlappers)! Meertalig programma: Engels, Afrikaans en Nederlands.

Het programma is samengesteld door Writers Unlimited in samenwerking met de Week van de Afrikaanse roman. De vierde editie vindt van vrijdag 20 t/m zondag 29 september 2019 plaats in Nederland en Vlaanderen. Deze leescampagne richt de aandacht op Afrikaanstalige literatuur in Nederlandse vertaling. Het complete programmaoverzicht kunt u vinden op de site van Week van de Afrikaanse roman.

Opening Week van de Afrikaanse roman
vrijdag 20 september, 20:30-22:00 uut
Locatie: Centrale Bibliotheek - Studio B, Spui 68 Den Haag.
Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum Boekverkopers.

Koop hier kaarten!


Geplaatst op: donderdag 12 september 2019