Ga naar de inhoud
NL EN menu

B-Unlimited - Haags centrum voor literatuur, science en debat opent zijn deuren

Op 16 september vindt de kick-off plaats van B-Unlimited, het nieuwe Haagse centrum voor literatuur, science en debat. B-Unlimited brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. De eerste B-Unlimited avond vindt plaats op 16 september, in Studio B van de Centrale Bibliotheek. Wethouder Joris Wijsmuller opent de avond en presentator Abdelkader Benali gaat in gesprek met schrijfsters Griet Op de Beeck en Charlotte Mutsaers. Ga naar www.b-unlimited.nl voor het volledige programma van de komende maanden.

De afgelopen jaren organiseerden de Bibliotheek Den Haag en Writers Unlimited beide succesvolle literaire en wetenschappelijke avonden. Nu is besloten de krachten te bundelen en vanaf september 2016 samen B-Unlimited neer te zetten. B-Unlimited wordt voor Den Haag vanaf 16 september dé plek waar nieuwsgierige mensen, liefhebbers van literatuur, kunst, wetenschap en maatschappelijk debat elkaar ontmoeten. De programma's worden gepresenteerd vanuit Studio B, in de Centrale Bibliotheek aan het Spui.Charles Noordam, directeur Bibliotheek Den Haag: "B-Unlimited is de beste manier om meer te maken van Den Haag als literaire stad en de Centrale Bibliotheek is als het literaire hart Den Haag de logische plek daarvoor."

Van literatuur en wetenschap tot debat en samenleving
Writers Unlimited en Bibliotheek Den Haag werken samen aan de programmering van B-Unlimited en ook externe partners wordt gevraagd een bijdrage te leveren. Vanuit deze verschillende achtergronden ontstaat een divers aanbod van programma's over Nederlandse en internationale literatuur en programma's met een wetenschappelijk, maatschappelijk en internationaal karakter, die deels in het Engels zullen plaatsvinden.

geplaatst op: woensdag 31 augustus 2016