Inschrijven op de nieuwsbrief

13-17 januari: Winternachten festival 2021

Posterbeeld Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag 2021
Posterbeeld Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag 2021

Het 26e Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag vindt plaats van 13 tot en met 17 januari 2021 met als thema Het is aan ons.

Onze programmamakers nemen u op vertrouwde en nieuwe plekken door heel Den Haag mee naar ontmoetingen met schrijvers, artiesten en woordkunstenaars.

Wij vinden het van groot belang, juist nu, om in het Winternachten festival fysiek samen te komen. Tegelijk houden we er rekening mee dat het Winternachten festival 2021 deels online plaats gaat vinden. We zien de beperkingen als gevolg van de COVID-19-maatregelen als kansen; in kleinere samenkomsten is de ervaring intenser.

De centrale vraag voor deze tijd is hoe we als samenleving samen komen. De coronapandemie, de klimaatcrisis en de Black Lives Matter-beweging maken duidelijk: we moeten onze krachten bundelen en het is aan ons om verschil te maken. Maar wie is die 'ons'? Welk verschil gaan we maken?

Daarom is Het is aan ons het Winternachten festival 2021-thema. We ontlenen de zinsnede aan een bijzonder mooi interview van Eva Meijer bij het radioprogramma Kunststof waar ze deze zin op een tegel schreef.

En over krachten bundelen verschijnt In oktober van componist Merlijn Twaalfhoven een boek met de titel: Het is aan ons. Kortom, het hangt in de lucht en we nemen u graag in het festival mee op ontdekkingsreis, En de komende tijd natuurlijk in onze nieuwsbrieven en via onze socials.

Geplaatst op: maandag 31 augustus 2020