Inschrijven op de nieuwsbrief

Sticks

Sticks
Sticks

(Zwolle, 1982) oftewel Junte UIterwijk, geldt al jaren als een van de belangrijkste rappers van Nederland. Ruim vijftien jaar geleden brak hij door met Opgezwolle, samen met rapper Rico en producer Delic. De albums Spuugdingen op de mic, Vloeistof en Eigen wereld werden hiphopklassiekers. ­Nadat de groep in 2007 uit elkaar ging, bleef Sticks zich als artiest vernieuwen. Hij richtte de Fakkelteitgroep op, vormde in 2013 Great Minds, samen met Winne, Jiggy Djé en Wu-Tang Clan-producer Dr. Moon, en bracht in 2015 samen met Dazzled Kid een album uit. Samen met Typhoon gaf Great Minds in 2016 in de ZIggo Dome het grootste nederhopconcert ooit. Najaar 2019 is de nieuwe muziek van Sticks uitsluitend te bewonderen in Museum De Fundatie, waar tijdens zijn expositie Onrust in vijf ruimtes evenzovele nummers te beluisteren zijn.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Sticks

 • Winternachten 2020

  WWZ x Winternachten festival 2020 (met o.a. Sticks)

  Met: Benzokarim, Çağla Meknuze, Cynthia Mc Leod, Dagger DX, Elten Kiene, Guus van der Steen, Jesse Laport, Jolyn Phillips, Marco Martens, Quin Kempees, Roberta Petzoldt, Rosabelle Illes, Sticks

  In PAARD viel te genieten van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities, beers & bites in een feel-good setting tijdens de Winternachten-editie van Woorden Worden Zinnen in de Grote Zaal. We startten het jaar groots met een spraakmakend programma uit binnen- en buitenland. Op voorhand al een hoogtepunt van 2020: rapper Sticks met een unieke performance vol eigen werk en nieuwe teksten!

  Verder bestond de line-up uit de Surinaamse schrijver Cynthia McLeod, componist en zanger Jolyn Phillips uit Zuid-Afrika, de Turkse dichter Çağla Meknuze, de Arubaanse dichter Rosabelle Illes, dichter en performer Roberta Petzoldt, dichter en performer Jesse Laport, muzikant en spoken word-kunstenaar Guus van der Steen, dichter en voordrachtskunstenaar Marco Martens en spoken word artiest Benzokarim.
  En verder versjes om mee naar huis te nemen van Quin Kempees, favoriete host Elten Kiene en plaatjes van DJ Dagger DX.

  Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.

  Deze avond is mede mogelijk gemaakt door GUAP (www.guap070.nl).