Inschrijven op de nieuwsbrief

Marco Martens

Marco Martens
Marco Martens

(1982) maakt voorstellingen, speelt liedjes, improviseert, draagt voor en wordt ook wel de Eindhovense rap-troubadour genoemd. Hij morrelt graag aan de grenzen van genres, mixt spoken word, rap, poëzie en theater. Grote thema's vangt hij in portretjes van het alledaagse. In 2014 schreef Martens de muziekvoorstelling HARM, de liedjes verschenen op het album Ieder huis is uit vertrekken gebouwd. Daarna volgden de voorstelling en podcastserie Morgen zal ik thuis zijn, een lofzang op zijn stempel van AD(H)D'er. Hij portretteerde diverse spoken word-artiesten voor De Correspondent en Hiphop In Je Smoel, maakt improvisatievoorstellingen met De Cabarapshow en werkt als schrijfcoach voor Poetry Circle Nowhere en de Herman Brood Academie. Samen met Royal with Cheese bracht hij het album Vera uit, een mix van beats en (verhalende) raps met een zweem kleinkunst. Martens koestert een ongezonde liefde voor slechte woordgrappen.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Marco Martens

 • Winternachten 2020

  WWZ x Winternachten festival 2020 (met o.a. Sticks)

  Met: Benzokarim, Çağla Meknuze, Cynthia Mc Leod, Dagger DX, Elten Kiene, Guus van der Steen, Jesse Laport, Jolyn Phillips, Marco Martens, Quin Kempees, Roberta Petzoldt, Rosabelle Illes, Sticks

  In PAARD viel te genieten van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities, beers & bites in een feel-good setting tijdens de Winternachten-editie van Woorden Worden Zinnen in de Grote Zaal. We startten het jaar groots met een spraakmakend programma uit binnen- en buitenland. Op voorhand al een hoogtepunt van 2020: rapper Sticks met een unieke performance vol eigen werk en nieuwe teksten!

  Verder bestond de line-up uit de Surinaamse schrijver Cynthia McLeod, componist en zanger Jolyn Phillips uit Zuid-Afrika, de Turkse dichter Çağla Meknuze, de Arubaanse dichter Rosabelle Illes, dichter en performer Roberta Petzoldt, dichter en performer Jesse Laport, muzikant en spoken word-kunstenaar Guus van der Steen, dichter en voordrachtskunstenaar Marco Martens en spoken word artiest Benzokarim.
  En verder versjes om mee naar huis te nemen van Quin Kempees, favoriete host Elten Kiene en plaatjes van DJ Dagger DX.

  Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.

  Deze avond is mede mogelijk gemaakt door GUAP (www.guap070.nl).