Inschrijven op de nieuwsbrief

Jesse Laport

Jesse Laport
Jesse Laport

(Arnhem, 1991) is gediplomeerd schrijver, dichter, performer, muzikant, acteur, redacteur, copywriter, organisator en presentator. Hij studeerde docent theater en creative writing aan Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ. Op 11 januari 2012 werd hij benoemd tot Stadsdichter van Arnhem, een nog officieuze titel in die stad. Volgens de provincie is hij zelfs Dichter des Gelderlands. Laport is hoofdspreker en presentator bij Mensen Zeggen Dingen en organisator en gezicht van open podium Tapschrift. Zijn werk verscheen in diverse (verzamel)bundels, kranten, tijdschriften en op muren. Workshops geeft hij voornamelijk aan groepen jongeren, op de kunstacademie en op basisscholen. Volgens eigen zeggen laat Laport, die altijd in pak en strop ten tonele verschijnt, "lachen en huilen, maar liever nog denken, en zorgt met fijnzinnige humor en scherpzinnige reflecties voor een onvergetelijke indruk."

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Jesse Laport

 • Winternachten 2020

  WWZ x Winternachten festival 2020 (met o.a. Sticks)

  Met: Benzokarim, Çağla Meknuze, Cynthia Mc Leod, Dagger DX, Elten Kiene, Guus van der Steen, Jesse Laport, Jolyn Phillips, Marco Martens, Quin Kempees, Roberta Petzoldt, Rosabelle Illes, Sticks

  In PAARD viel te genieten van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities, beers & bites in een feel-good setting tijdens de Winternachten-editie van Woorden Worden Zinnen in de Grote Zaal. We startten het jaar groots met een spraakmakend programma uit binnen- en buitenland. Op voorhand al een hoogtepunt van 2020: rapper Sticks met een unieke performance vol eigen werk en nieuwe teksten!

  Verder bestond de line-up uit de Surinaamse schrijver Cynthia McLeod, componist en zanger Jolyn Phillips uit Zuid-Afrika, de Turkse dichter Çağla Meknuze, de Arubaanse dichter Rosabelle Illes, dichter en performer Roberta Petzoldt, dichter en performer Jesse Laport, muzikant en spoken word-kunstenaar Guus van der Steen, dichter en voordrachtskunstenaar Marco Martens en spoken word artiest Benzokarim.
  En verder versjes om mee naar huis te nemen van Quin Kempees, favoriete host Elten Kiene en plaatjes van DJ Dagger DX.

  Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.

  Deze avond is mede mogelijk gemaakt door GUAP (www.guap070.nl).