Inschrijven op de nieuwsbrief

Guus van der Steen

Guus van der Steen
Guus van der Steen

studeerde Engels in Leiden en is acteur, muzikant en spoken-wordartiest. Samen met zijn broer Frank maakte hij furore als de Nederlandse hiphopformatie Kern Koppen en in 2018 stonden ze in het theater met Stomp, een bijzondere poëtische mix van spoken word, rap en bewegingstheater. In hetzelfde jaar was hij in de voorstelling Aardappelvreters, een surreële oer-opera over de ondergang van een boerenfamiliebedrijf, op Oerol festival te zien. Volgens de Volkskrant was dat "een geslaagd sprookje met humoristisch acteerwerk en fascinerende muziek." Ook stond hij in de spoken-word-muziek-theatershow True Colors (2017) en volgde hij een MASTER-traject met Maarten van Hinte, regisseur en mede-oprichter van Made In Da Shade. Van der Steen geeft daarnaast lesprogramma's op scholen.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Guus van der Steen

 • Winternachten 2020

  WWZ x Winternachten festival 2020 (met o.a. Sticks)

  Met: Benzokarim, Çağla Meknuze, Cynthia Mc Leod, Dagger DX, Elten Kiene, Guus van der Steen, Jesse Laport, Jolyn Phillips, Marco Martens, Quin Kempees, Roberta Petzoldt, Rosabelle Illes, Sticks

  In PAARD viel te genieten van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities, beers & bites in een feel-good setting tijdens de Winternachten-editie van Woorden Worden Zinnen in de Grote Zaal. We startten het jaar groots met een spraakmakend programma uit binnen- en buitenland. Op voorhand al een hoogtepunt van 2020: rapper Sticks met een unieke performance vol eigen werk en nieuwe teksten!

  Verder bestond de line-up uit de Surinaamse schrijver Cynthia McLeod, componist en zanger Jolyn Phillips uit Zuid-Afrika, de Turkse dichter Çağla Meknuze, de Arubaanse dichter Rosabelle Illes, dichter en performer Roberta Petzoldt, dichter en performer Jesse Laport, muzikant en spoken word-kunstenaar Guus van der Steen, dichter en voordrachtskunstenaar Marco Martens en spoken word artiest Benzokarim.
  En verder versjes om mee naar huis te nemen van Quin Kempees, favoriete host Elten Kiene en plaatjes van DJ Dagger DX.

  Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.

  Deze avond is mede mogelijk gemaakt door GUAP (www.guap070.nl).