Ga naar de inhoud
NL EN menu

Paul Keller

Paul Keller
Paul Keller

No English text available

(1974) werd opgeleid in de vergelijkende politieke wetenschappen, maar is tegenwoordig vooral geïnteresseerd in de auteursrecht. Hij initieert namens Kennisland en Creative Commons International projecten en adviseert overheden, culturele instellingen en andere organisaties over open data en open innovatie en pleit met het oog op de digitale kennissamenleving voor modernisering van het auteursrecht.

Archive available for: Paul Keller

 • Science Series

  Waarom zijn medicijnen zo duur?

  With: Elles de Bruin, Huub Schellekens, Lucien Hordijk, Paul Keller

  Dat medicijnen zo duur zijn, ligt voor een belangrijk deel aan de bescherming die ontwikkelaars en producenten van geneesmiddelen genieten. Big Pharma heeft het voor het zeggen op de medicijnenmarkt, en het lijkt er niet op dat daar op korte termijn verandering in komt. Terwijl bijna iedereen het er over eens is dat kostenbeheersing in de zorg een hoge prioriteit heeft.

  Kan het ook anders? Wat zou er bijvoorbeeld met de prijs van medicijnen gebeuren als in de farmaceutische industrie de wetten van creative commons zouden gelden? Als de bedenkers niet zo op hun strepen zouden staan. Als onder dankzegging aan degenen die op een idee kwamen, kennis gemeenschappelijk eigendom wordt en het monopolie op productie en distributie zou verdwijnen?

  Die vraag legt gespreksleider Elles de Bruin voor aan hoogleraar Farmaceutische Biotechnologie Huub Schellekens, wetenschapsjournalist van De Correspondent Lucien Hordijk en auteursrechtspecialist Paul Keller. Maar eerst wil ze weten wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een nieuw medicijn. Wie neemt het initiatief? Welke partijen zijn erbij betrokken? Welke belangen hebben zij? Wie hakt de knopen door? En wat is er nodig om zoals het nu gaat los te laten?

  Een avond van Writers Unlimited in samenwerking met De Correspondent en Bibliotheek Den Haag. Samenstelling en productie: Liliane Waanders.