Ga naar de inhoud
NL EN menu
Internationaal literatuurfestival Den Haag

Winternachten 2019

do 17 - zondag 20 januari 2019

Programma Tickets

Doe inspiratie op tijdens het literatuurfestival Winternachten! Schrijvers, dichters, spoken word en films uit de hele wereld nodigen uit tot dieper en creatiever nadenken over de grote vragen van onze tijd. Ze nemen u mee in hun wereld van boeken, fictie, verhalen en poëzie. Naast festivallocatie Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag vindt u Winternachten ook in Theater Dakota, Paard van Troje, de Haagse Hogeschool, International Institute of Social Studies en de bibliotheken Schilderswijk en Nieuw-Waldeck.

Winternachten 2019: 'Who Wants to Live Forever?'
Ieder Winternachten festival krijgt een actueel thema mee. Deze 24e editie staat onder het motto 'Who Wants to Live Forever' in het teken van onze toekomst. Auteurs die in recente boeken over de toekomst hun verbeelding de vrije loop laten komen aan het woord. Verwacht gesprekken over de verhouding tussen mens en robot, over nieuwe maakbaarheid door technologische innovatie, over hoop en vrees voor de politieke toekomst en over het terugkerend verlangen naar eeuwig leven.

Luister en kijk naar...
Het festival verwelkomt ruim 80 schrijvers, dichters en musici waaronder David Van Reybrouck (België), Jennifer Nansubuga Makumbi (Oeganda), Mark O'Connell (Ierland), HemelBesem (Zuid-Afrika), Ian Buruma, Radna Fabias, Aafke Romeijn, Damiaan Denys, Leni Zumas (VS), Auke Hulst, Basma Abdelaziz (Egypte), Hanna Bervoets, Lounar, Ayelet Gundar-Goshen (Israël), Arshia Sattar (India), Derek Otte, Vamba Sherif, Simone van Saarloos, Rodaan Al Galidi en vele anderen.

Friday Night Unlimited & Saturday Night Unlimited
Vrijdag- en zaterdagavond (18 en 19 januari 2019) vormen de kern van het festival. Beleef interviews over boeken; gesprekken over het festivalthema en andere actuele onderwerpen; voordrachten van nieuw geschreven teksten; filmvertoningen en muziek. Per avond kiest u uit bijna vijfentwintig programma's op zeven podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Alle programma's duren circa 30 tot 60 minuten en zijn 50-50 Nederlands of Engels gesproken.

Meer zalen, meer films
In samenwerking met Filmhuis Den Haag vergroot Winternachten festival op vrijdag- en zaterdagavond het filmaanbod en het aantal podia. In Studio A, Zaal 1 en 2 van Filmhuis Den Haag kunt u genieten van films met een inleiding en/of nagesprek, en in het Filmhuiscafé vertellen schrijvers over het 'Boek van hun leven'. Zaal 1 en 2 van Theater aan het Spui bieden optredens van schrijvers en dichters; in de theaterfoyer dragen scholieren gedichten voor in 'Spot on Young Poets' en biedt de Van Stockum-festivalshop een met zorg gekozen aanbod boeken, dichtbundels en signeersessies.

Tickets voor vrijdag- of zaterdagavond
Met uw Friday- of Saturday Night Unlimited-ticket heeft u de betreffende avond toegang tot alle festivalprogramma's en -optredens in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. In het Filmhuis zijn het café en Studio A vrij toegankelijk. Heeft u geen Friday of Saturday Night Unlimited-ticket? Dan kunt u vanaf eind november via de website van Filmhuis Den Haag losse kaarten kopen voor de Winternachten-programma's in de filmhuiszalen 1 en 2.


Donderdag 29 november 2018 start ook de kaartverkoop van alle overige festivalevenementen en vindt u hier uitgebreidere informatie over programma, schrijvers en dichters, locaties en kaartverkoop.


Mogen wij u op de hoogte houden? Abonneer u op onze emailing met festivalnieuws en boekentips en like onze Facebookpagina!

Colofon