Inschrijven op de nieuwsbrief

Internationaal literatuurfestival Den Haag

Winternachten 2018

do 18 januari - zo 21 januari 2018

Ruim tachtig schrijvers, dichters en jonge literaire talenten kwamen uit de hele wereld naar Den Haag: tijdens de vier sfeervolle dagen van het Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag vertelden zij vanuit eigen perspectief en verbeelding over de opleving van collectieve idealen en gaven ze er duiding aan. De 23e festivaleditie stond dan ook onder de noemer We the People in het teken van het verlangen naar wij-gevoel en sociale bewegingen.

DOWNLOAD HIER DE PROGRAMMASCHEMA'S VAN VRIJDAGAVOND (Friday Night Unlimited, 19 januari 2018) EN ZATERDAGAVOND (Saturday Night Unlimited, 20 januari 2018).

Data, programma en kaartverkoop
Het festival vond van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari 2018 plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Het volledige programma - alle optredens van schrijvers, dichters, filmmakers en musici - was vanaf eind november te vinden op www.writersunlimited.nl. Tickets voor de grote festivalavonden Friday en Saturday Night Unlimited waren via deze website tot en met 26 december verkrijgbaar voor de Early Bird-prijs van 20 euro. Vanaf 27 december was de ticketprijs 28,50 euro. Met UITpas, CJP, studentenpas, Ooievaarspas golden gereduceerde tarieven.

Thema: het verlangen naar een daadkrachtig wij-gevoel
Shervin Nekuee, programmacoördinator van het festival, zei over het thema van deze editie: "Winternachten 2018 wordt een literaire, poëtische en muzikale vertelling over het verlangen naar een daadkrachtig wij-gevoel. Onze schrijvers en dichters spreken zich in woord, tekst of gedicht uit over sociale bewegingen; over hoe het momenteel met de 'vrijheid, gelijkheid en broederschap' van het revolutionaire Europa staat; over hoe de Europeaan omgaat met de wereld om zich heen. Het wordt een zinderend festival met veel voordracht, diepgaande gesprekken, film en muziek. Winternachten festival brengt topschrijvers, topdichters en jong talent bijeen van ver weg en van dichtbij."





terugblik

zaterdag 20 januari 2018  
Colofon