Inschrijven op de nieuwsbrief

Winternachten Den Haag 2008

Winternachten 2008

wo 16 januari - di 22 januari 2008

Het woord is aan de schrijvers. Tijdens Winternachten gingen ze met elkaar in debat, droegen voor uit eigen werk, discussieerden over de wereld in hun werk en over literatuur in de wereld. Dit jaar traden bij ons talloze Arabische auteurs op. Verder komen er schrijvers uit Zuid-Afrika, Indonesië, Turkije, Suriname, Antillen/Aruba en natuurlijk uit Nederland en Vlaanderen.

Het thema was 'Spookschip de Wereld'. Winternachten stond in het teken van angst. We zijn bang, of worden bang gemaakt, voor globalisering, terrorisme, vluchtelingen, technologische ontwikkelingen, klimaatverandering, ja voor wat eigenlijk niet? Schrijvers en denkers fileerden op verschillende podia de angst tot op het bot.

Naast gerenommeerde auteurs liepen er op het festival veel jonge internationale schrijvers rond. Er waren poëzieprogramma's, er was een middagprogramma gewijd aan de Arabische literatuur en er was, niet te vergeten, een ruim aanbod van muziek en film, waaronder de Nederlandse première van de Turkse filmhit 'Mutluluk'. Op deze website vindt u het complete programma.

terugblik

Colofon