Inschrijven op de nieuwsbrief

Internationaal literatuurfestival Den Haag

Slow Winternachten festival februari & maart 2021

zo 28 februari - za 20 maart 2021

Bekijk alle programma's, gedichten, korte verhalen, interviews, spoken word- en muziekoptredens van het Online Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag 2021!

Ga naar het festivaloverzicht hieronder, klik daar op een programma naar keuze en start de video. Kijk gratis en wanneer je wil.

Door coronamaatregelen kon het Winternachten festival in 2021 niet met publiek plaatsvinden in Haagse theaters, bibliotheken en scholen. Wel namen we in Theater aan het Spui in Den Haag vijf festivalprogramma's op van elk 75 minuten. We verwelkomden per programma twee of drie schrijvers in het theater en spraken met auteurs via Zoomverbindingen. Graag stellen we de registraties van deze programma's, live gestreamd van 13 tot en met 17 januari vrij beschikbaar om terug te kijken.

Schrijvers uit binnen- en buitenland benaderden in gesprekken en voordrachten het festivalthema It's Up to Us met creatieve energie. Ze zetten hun literaire kracht in voor nieuwe invalshoeken op vrouwenrechten, klimaatonrechtvaardigheid, zelfzorg als protest en een planeet waar ook het niet-menselijke een stem heeft. Bij elk programma vind je ook de korte, vooraf gefilmde bijdragen met op ons verzoek geschreven verhalen, essays en gedichten.

Een aanvulling op het #SoulCare-thema is Depressie in tijden van waanzin, een interview-met-filmfragmenten door Gerlinda Heywegen met schrijver Eva Meijer naar aanleiding van haar boek De grenzen van mijn taal.

Bekijk ook de videogedichten gemaakt door Spot on Young Poets-dichters. Hun persoonlijke beelden, gedichten en wensen portretteren een generatie die het moeilijk heeft tijdens de coronapandemie.

Welkom op het Slow Winternachten festival 2021!

terugblik

 
Colofon