Inschrijven op de nieuwsbrief

Rage Becomes Her

Rage Becomes Her - Soraya Chemaly en Sunny Bergman over vrouwen, ongelijkheid en de waarde van woede

wo 8 mei mei 2019

De Amerikaanse schrijver en activist Soraya Chemaly en de Nederlandse documentairemaker Sunny Bergman gingen in gesprek over boosheid als middel voor verandering.
Chemaly schreef de internationale bestseller Rage Becomes Her en Bergman kennen we van spraakmakende documentaires als Man Made, Zwart als roet en Sletvrees.
'Vrouwen zijn boos, en ze hebben er alle reden toe' stelt Chemaly. Ze worden onderbetaald, tegengewerkt, gekleineerd en zijn overwerkt. Assertieve vrouwen worden weggezet als krengen, expressieve vrouwen als emotioneel. Heeft een vrouw een mening, dan kan ze die beter voor zich houden. Chemaly vindt dat woede van vrouwen niet alleen gerechtvaardigd is, maar ook een krachtig middel voor verandering is. Ze stelt dat boosheid een scheppende kracht is, het beste middel tegen onderdrukking. Sunny Bergman stond begin april volop in de belangstelling met haar documentaire Man Made, over mannelijkheid. In een dubbelinterview in de Volkskrant met cabaretier Theo Maassen zei ze hierover: 'Ik vond het nu wel tijd mannen aan te spreken: als jullie niet veranderen, kunnen we van de samenleving geen betere plek maken voor onze kinderen'. Gespreksleider was Mirthe Frese.

Het programma was Engelstalig.

Programma samengesteld door Ilonka Reintjens (Writers Unlimited)
Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum Boeken

Colofon