Inschrijven op de nieuwsbrief

Schrijverstournee naar Kuala Lumpur en Makassar

Indonesië/Maleisië 2011

do 9 juni - vr 17 juni 2011

Van 9 tot 17 juni reizen vier schrijvers in een gecombineerde tournee naar Indonesië en Maleisië: Essayist Gündüz Vassaf uit Turkije, dichter Rodaan Al Galidi uit Nederland, schrijfster en verhalenvertelster Abeer Soliman uit Egypte, en schrijfster Maaza Mengiste uit Ethiopië/V.S..

In Maleisië treden we op in Kuala Lumpur, voor een algemeen publiek, en voor studenten. Onze partner in Kuala Lumpur is de schrijfster Bernice Chauly. Zij heeft vier in Maleisië wonende auteurs uitgenodigd om samen met onze schrijvers op te treden: Dain Said, Kee Thuan Chye, Chuah Guat Eng, Uthara Sankar SB en de Indiase Dipika Mukherjee.

Vanuit Kuala Lumpur reizen we door naar Makassar, waar we samenwerken met de organisatie Rumata Art Space. Schrijfster Lily Yulianti Farid geeft leiding aan dit centrum. Zij was in januari 2011 bij ons te gast in het festival in Den Haag. Onze vier schrijvers treden in Makassar op met de Indonesische auteurs Shinta Febriany, Hendra Gunawan ST, Erni Aladjai, Hamran Sunu, en de beroemde dichter Sapardi. We treden behalve in Makassar ook op voor schollieren in het dorp Galesong, en voor de lokale gemeensschap op het eiland Barranglompo.

Tijdens de optredens lezen de auteurs hun werk voor in de oorspronkelijke taal. Vertalingen naar het Engels en Indonesisch worden simultaan geprojecteerd.

De tournee is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds en de Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur. Namens Writers Unlimited reizen mee redacteur Judith Uyterlinde en directeur Ton van de Langkruis.

terugblik