Inschrijven op de nieuwsbrief

Winternachten Antillen/Suriname 2010

Antillen/Suriname 2010

wo 14 april - vr 23 april 2010

'A sense of belonging', een gevoel van verbondenheid, was het thema van de gecombineerde schrijverstournee van Winternachten naar de Antillen en Suriname. Twee weken lang - van 13 tot 24 april 2010 - reisden de schrijvers Bas Heijne, Yasmine Allas, Bernice Chauly (Maleisië) en Iman Humaydan (Libanon) door de Cariben. Ze traden op voor publiek en scholieren en studenten in Sint Maarten, Curaçao, Aruba en Suriname.

Winternachten werkte voor deze tournee samen met partnerorganisaties, die de organisatie ter plekke verzorgen, en het lokale aandeel in het programma bepalen. Op Sint Maarten werd het programma georganiseerd door Philipsburg Jubilee Library, op Aruba door de Bibliotéca Nacional, op Curaçao door de Fundashon pa Planifikashon di Idioma (FPI), en in Suriname door Stichting Literair Festival Suriname.

De publieksprogramma's bestonden uit avonden met voordrachten en gesprekken van de schrijvers, muziek, soms aangevuld met debatten en film. Een belangrijk onderdeel van de tournee was het optreden van de schrijvers op scholen in universiteiten.

Klik in het menu links op de afzonderlijke programmaonderdelen om meer te lezen over de tournee per (ei)land.

terugblik