Inschrijven op de nieuwsbrief

Winternachten tournee Nederlandse Antillen en Aruba 2007

Antillen/Aruba 2007

do 22 maart - za 31 maart 2007

Deze derde editie van het internationaal literatuurfestival op Aruba en de Nederlandse Antillen is een feest van verhalen en gedichten. Het festival brengt schrijvers, dichters, verhalenvertellers en musici samen uit zes historisch verbonden landen: Indonesië, Nederland, Suriname, Zuid-Afrika, Aruba en de Nederlandse Antillen. Vier buitenlandse auteurs en drie musici reizen van eiland naar eiland, om daar samen op te treden met lokale schrijvers en dichters.

Er zijn optredens en interviews voor publiek en op scholen in Sint Maarten, Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze editie staat in het teken van het vertellen. Op elk eiland treden verhalenvertellers op, en de Curaçaose/Nederlandse zangeres Izaline Calister zingt verhalen uit Nederland en van haar geboorte-eiland. Alle schrijvers, dichters en vertellers dragen voor in hun moedertaal. De teksten van de buitenlandse optredenden worden simultaan geprojecteerd op een scherm, in de de lokale taal: Engels, Papiamentu of Papiamento.

Crossing the Seas/Crusa Lama/Krusa Laman wordt georganiseerd door Winternachten in samenwerking met de Zeus Foundation, het eilandbestuur van Sint Maarten en de Philipsburg Jubilee Library (Sint Maarten), Fundashon pa Planifikashon di Idioma and Roland Colastica (Curaçao), Bibliotheca Nacional Aruba en Wim Rutgers (Aruba), Kas di Arte en SKAL (Bonaire). Het wordt vanuit Nederland financiëel mogelijk gemaakt door het Nederlands Ministerie van OCenW, Stichting DOEN, het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten en het Nederlands Literair Produktie- en Vertalingenfonds. Vanuit Curaçao: Prins Bernhard Cultuurfonds Nederlandse Antillen en Aruba, Algemeen Pensioenfonds van de Nederlandse Antillen, Kas di Kultura, Nederlandse Vertegenwoordiging in Willemstad. Voor Sint Maarten: Eilandbestuur van Sint Maarten, Nederlandse Vertegenwoordiging in Philipsburgh, UTS, Robbie's Lottery. Voor Aruba: de Arubaanse regering, Nederlandse Vertegenwoordiging in Oranjestad.

terugblik