Inschrijven op de nieuwsbrief

Zindzi Zevenbergen

Zindzi Zevenbergen - foto: Mounir Raji
Zindzi Zevenbergen - foto: Mounir Raji

(1990) is jeugdboekenschrijver en freelance copywriter. Ze ontvangt voor haar debuut, het jeugdboek Lennox en de gouden sikkel (2021) de Zilveren Griffel. De illustratoren van het boek, Brian Elstak en Hedy Tjin, krijgen de Zilveren Penseel. Zevenbergen werkt opnieuw met Tjin als illustrator voor hun jeugdboek De reis van Manie Schaafijs (2023), een ode aan de verteltraditie van Suriname: ze vertellen in woord en beeld het waargebeurde verhaal van Francisco de Freitas, volgens velen de eerste schaafijsverkopen van Suriname.

(WU2024)

Archief beschikbaar voor: Zindzi Zevenbergen

 • Writers Unlimited 2024

  Schaafijs en Afrodance - Zindzi Zevenbergen en Precious Alvares (10+)

  Met: Precious Alvares, Tirsa With, Zindzi Zevenbergen

  Eerst een avontuurlijk verhaal over de eerste schaafijsverkoper van Suriname en dan los gaan met een workshop Afrodance door een van de beste African street style-dansers van Nederland: Precious Alvares, winnaar van de Red Bull Dance Your Style 2022!

  In Schaafijs en Afrodance, een programma voor iedereen vanaf tien jaar, was schrijver Zindzi Zevenbergen te gast. Ze liet je even meereizen met schaafijsverkoper Franscisco. Zijn verhaal, door familieleden doorverteld in verschillende versies, was de inspiratie voor het prachtige young adult lees- & kijkboek De reis van Manie Schaafijs. Zindzi Zevenbergen schreef de tekst en Hedy Tjin maakte de kleurrijke illustraties.

  Host was Tirsa WIth, schrijver en bekend als presentator van Het Klokhuis (NPO Zapp).

  Daarna was het tijd om los te gaan met een workshop Afrodance van Precious Alvares. Want verhalen worden niet alleen doorgegeven in familielegendes en boeken, maar ook in dans! Precious liet iedereen de beste moves maken en vertelde waar African street style vandaan komt. En dan.. afkoelen met een schaafijsje!