Inschrijven op de nieuwsbrief

Youri Straatman

Youri Straatman - foto: Merel Trouwborst
Youri Straatman - foto: Merel Trouwborst

is kapper en beter bekend als De Mattenkoning. 'Friesland, Zeeland, Duitsland, noem maar op': van heinde en verre komen mensen naar Kinki Kappers Noordeinde in Den Haag om hun mat onder handen te laten nemen door Youri. 'Het is gewoon een natuurtalent wat in me zit.' De zijkant en bovenkant kort, de oren vrij en aan de achterkant 'lekker laten wapperen': Youri weet als geen ander hoe de mat geknipt moet worden.

(WU2024)

Archief beschikbaar voor: Youri Straatman

 • Writers Unlimited 2024 – Friday Night Unlimited

  Writers Unlimited Festivalcafé

  In dit kloppende festivalhart ontmoette je elkaar met een drankje. Aan de Radio Writers Unlimited-tafel draaide presentator en DJ Francis Broekhuijsen on air plaatjes en knoopte een gesprek aan met onder meer festivalauteurs. In de Poëziepoli schreef Gerda Blees ter plekke een gedicht voor je. De rijk met boeken van festivalauteurs gevulde bookshop van De Vries Van Stockum was de hele avond geopend.

  Extra, en alleen deze avond: kapper Youri Straatman AKA de mattenkoning van Den Haag - knipte gratis je mat (bij): zijkant en bovenkant kort, oren vrij en aan de achterkant lekker laten wapperen. De rebelse Haagse mat beleeft een come-back, en Youri - salonmanager en allround hairstylist van Kinki Kappers op het Noordeinde - knipt bekend Den Haag waaronder leden van Goldband en Son Mieux.

  Meet & Greet bij de bookshop:
  Ontmoetingen met schrijvers voor een gesprek of het signeren van hun boek!