Ga naar de inhoud
NL EN menu

Youp van 't Hek

Youp van 't Hek - foto Bob Bronshoff
Youp van 't Hek - foto Bob Bronshoff

(Naarden, 1954) wilde op zijn twaalfde cabaretier worden. Toen hij negentien was veranderde hij zijn naam van Joep in Youp en richtte Cabaret NAR op. Daarmee speelde hij tien jaar in kleine zalen. Vanaf de voorstelling Man vermist in 1982 speelt hij solo, sinds 1987 is hij columnist voor NRC Handelsblad en in 1989 gaf hij zijn eerste oudejaarsconference. Van 't Hek is onder meer onderscheiden met de Johan Kaart-prijs, de Edison Oeuvre Prijs en de VSCD Oeuvre Prijs. Hij schreef verder toneelstukken en kinderboeken. Zijn voorstelling van seizoen 2018-2019 heet Met de kennis van nu.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Youp van 't Hek

 • Winternachten 2019

  NRC Leesclub Live: Youp van 't Hek bespreekt 'Wij' van David Nicholls

  Met: Michel Krielaars, Youp van 't Hek

  Youp van 't Hek bespreekt in NRC Leesclub Live met u de hilarisch-melancholische roman Wij (2015) van de Britse auteur David Nicholls, een van zijn favoriete boeken.

  In Wij krijgt een man van zijn vrouw te horen dat het hoog tijd is dat ze gaan scheiden: nu hun zoon het huis uit gaat zit hun ouderlijke taak er op. De man besluit dat de al geplande familievakantie alsnog de trip moet worden die hun relatie zal redden.

  NRC Leesclub Live is een exclusief, terugkerend zaterdagmiddag-event van Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag. Een van de NRC-redacteuren, columnisten of vaste essayisten bespreekt met het publiek een favoriet boek, ingeleid door Michel Krielaars, chef Boeken van NRC.

  Tijdens eerdere NRC Leesclub Live-edities besprak Louise O. Fresco de Indische roman De tienduizend dingen van Maria Dermoût en ging Bas Heijne met het publiek in gesprek over de Franse romanklassieker Madame Bovary van Gustave Flaubert.