Inschrijven op de nieuwsbrief

Winston Scholsberg

Winston Scholsberg tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg
Winston Scholsberg tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg

(Paramaribo, Suriname) is muzikant, maar ook danser, acteur, organisator, presentator, verhalenverteller en docent. Scholsberg heeft als muzikant een vol verleden. Hij speelde onder andere met de inmiddels overleden artiest Curtis Knight, begeleidde The Wailers op drums tijdens enkele concerten. Hij is nu deel van de succesvolle coverband The Jacksons Re-5-al Band. Toen Scholsberg enkele jaren geleden de kracht en charme van het vertellen ontdekte, besloot hij zijn voorstellingen slechts te vullen met verhalen.
WIN 2002

Archief beschikbaar voor: Winston Scholsberg

  • Winternachten 2003 – Winternacht 1

    Winston Scholsberg - Surinaamse verhalen

    Winston Scholsberg presenteerde het programma in de foyer van vanavond, en vertelde zijn Surinaamse en Nederlandse verhalen. Scholsberg is bekend om de indrukwekkende manier waarop hij de traditionele Anansi verhalen vertolkt.

  • Winternachten 1999 – Winternacht 2

    Performing Poets en verhalen

    De populaire Zuid-Afrikaanse performer Soli Philander presenteerde in de foyer van het theater een doorlopend programma met 'performing poets' en schrijvers uit Suriname, Curaçao, Zuid-Afrika en Indonesië. Performer bij uitstek toonde zich de grote Indonesische dichter Rendra. Winston Scholsberg vertelde Surinaamse verhalen. De Antilliaanse dichter Gibi Bacilio trad op met begeleiding van de percussionist Xavier Cordoba. De Surinaams/Hindostaanse dichter Jit Narain droeg zijn gedichten in het Sarnami voor. De dichter/straatzanger Loit Sôls uit Kaapstad begeleidde zichzelf met de gitaar.