Inschrijven op de nieuwsbrief

Willem Post

Willem Post
Willem Post

(1955) studeerde (Amerikaanse) geschiedenis en internationale betrekkingen. In zijn nieuwe boek De spiegel van Amerika onderzoekt hij – samen met Hans Veldman – in wat voor samenleving de nieuwe president terecht gaat komen. Want de Verenigde Staten is niet langer het land van de onbegrensde mogelijkheden, en de Amerikaanse burger is boos. Als Amerika-deskundige is Post verbonden aan diverse media waaronder RTVWest. Hij is vooral geinteresseerd in de burgerrechtenproblematiek van de grote Zuidelijke steden in de Verenigde Staten. Voor zijn boeken interviewde hij o.a. Orval Faubus, de gouverneur die in 1957 negen zwarte schoolkinderen de toegang tot de high school in Little Rock ontzegde, en dominee Billy Kyles, één van de huidige burgerrechtenleiders en vooral ook bekend omdat hij als enige naast dominee Martin Luther King stond toen hij in 1968 op een gallerij in het Lorraine Motel in Memphis werd doodgeschoten.

(2016)

Archief beschikbaar voor: Willem Post

  • Trumpland (editietitel)

    Trumpland - with Willem Post, James Kennedy and Markha Valenta

    Met: James Kennedy, Markha Valenta, Sjoerd de Jong, Willem Post

    Anderhalve week voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen kijken we vooruit naar wat misschien werkelijkheid gaat worden: Trumpland. In 2015 maakte Donald Trump bekend dat hij de eerstvolgende president van de Verenigde Staten wilde worden. Waar eerst nog lacherig werd gereageerd en niemand zijn aankondiging echt serieus nam, is de stemming nu omgeslagen. Want, Trump is inmiddels niet alleen dé kandidaat voor de Republikeinse partij, maar maakt nu op 8 november ook nog eens echt kans op het presidentschap. Hoe onwerkelijk is deze situatie? De Amerikaanse historicus James Kennedy, Amerika-deskundige Willem Post en Markha Valenta (American Studies in Nijmegen) gaan in gesprek met Sjoerd de Jong, journalist van NRC Handelsblad.

    Wat zegt het over de Verenigde Staten dat alle andere Republikeinse kandidaten het aflegden tegen Donald Trump? Wat betekent zijn kandidatuur, en wat zijn de gevolgen als hij de nieuwe bewoner van het Witte Huis wordt? Kan hij zijn verkiezingsbeloftes waarmaken? Gaat er iets fundamenteel veranderen in de internationale verhoudingen als de Verenigde Staten veranderen in Trumpland?

    Een gesprek in het Engels.
    Samengesteld door Liliane Waanders - Writers Unlimited

  • Winternachten 2003

    U ook hier? - debat

    Met: Bram Lomans, Hans Sahar, Mala Kishoendajal, Naeeda Aurangzeb, Sjaak Bral, Willem Post, Wim Willems

    Een lokale opmaat voor het festival: een publieksdebat voor en door Hagenaars over de nieuwe identiteit van de bewoners van de hofstad. Over de samenhang in een van kleur verschietende stad. Is de klacht van oudere Hagenaars terecht dat de stad hun stad niet meer is? Ontstaat er onder jonge stadsgenoten een nieuwe Haagse identiteit? Een avond met de Hagenaars in de hoofdrol. In samenwerking met de Haagsche Courant. Cabaretier Sjaak Bral opende het debat met een gesproken column.