Inschrijven op de nieuwsbrief

Wandelende Bar

De wandelende cocktail-bar - foto Serge Ligtenberg 2004
De wandelende cocktail-bar - foto Serge Ligtenberg 2004

In haar nauwsluitende rode jurk begeeft dit vuurvliegje zich onder de gasten. Met haar mysterieuze verschijning verleidt zij het publiek tot een cocktail die het bloed sneller doet stromen. Een vlinder van de nacht die her en der een praatje maakt en in uw gezelschap een spoor van licht achterlaat.

Archief beschikbaar voor: Wandelende Bar

  • Winternachten 2004

    WINTERNACHT 2

    Met: Wandelende Bar

    Schrijvers, performers, muziek en film op vijf podia in één theater. In het literatuurprogramma doen auteurs hun 'orakelspreuken' over de toekomst van hun continent: Tom Gilling uit Australië, de Oostenrijkse schrijver Robert Menasse, de Amerikaanse Adrian Nicole LeBlanc en haar Colombiaanse collega-schrijver Jorge Franco. Gerrit Komrij en Khalid Boudou lossen de problemen van deze wereld op in een live emailcorrespondentie. Met een uitgebreid Surinaams en Antilliaans literatuurprogramma, vier dichters en hun visioen, en optredens van Adriaan van Dis en Abdelkader Benali. En heel veel muziek, met o.a Denise Jannah en haar nieuwe CD. Eén kaartje geeft toegang tot alle zalen.

  • Winternachten 2004

    WINTERNACHT 1

    Met: Wandelende Bar

    Antjie Krog, vermaard dichteres en journaliste uit Zuid-Afrika, opent het festival met haar 'orakelspreuk' over de toekomst van Afrika. Daarna start een groot en gevarieerd programma met literatuur, muziek, film en performers op vijf podia in één theater. In het literatuurprogramma debatten en voordrachten, met o.a. Thomas Rosenboom en Frank Westerman'; de Zuid-Afrikanen Zakes Mda, Sello Duiker en booker-prize genomineerde Damon Galgut; drie Indonesische auteurs waaronder top-performer Putu Wijaya, en vier Nederlandse dichters met hun visionair gedicht in een live uitzending van VPRO De Avonden. In de filmzalen tonen schrijvers hun favoriete filmfragmenten. Fascinerende muziek van Syahryal & Grup uit Sumatra, de wereldberoemde Plaatjies en Plaatjies uit Zuid-Afrika, en tot in de nacht dansen op Congolese ritmes. Eén kaartje is genoeg voor toegang tot alle programma's in de vijf zalen in het theatergebouw.