Inschrijven op de nieuwsbrief

Wajahat Ali

Wajahat Ali
Wajahat Ali

(VS, 1980) is een Amerikaanse moslim met Pakistaanse voorouders. Hij schrijft toneelstukken, essays, sketches en is daarnaast advocaat, blogger en journalist. Hij verwierf bekendheid met het eerste grote toneelstuk over Amerikaanse moslims na 9/11, de buitengewoon grappige tragikomedie The Domestic Crusaders, dat in 2005 in première ging en in 2010 als boek werd uitgegeven. Zijn essays verschijnen in o.a. The Guardian en The Huffington Post. Wajahat Ali werd uitgeroepen tot invloedrijke 'Muslim American Artist' en in 2008 en 2010 uitgenodigd op het jaarlijkse Ramadan-diner van het Witte Huis. Hij wordt gezien als 'moslimleider van de toekomst' vanwege zijn journalistieke werk en nam deel aan de 'Muslim Leaders of Tomorrow'-conferentie in Qatar. Hij doet ook onderzoek naar de islamofobie in de VS en was de eerste auteur van Fear Inc, de wortels van het islamofobie-netwerk in Amerika, gepubliceerd door het Center for American Progress.

(WU 2013 GR)

Archief beschikbaar voor: Wajahat Ali

 • Winternachten 2013

  Wereldverhalen - Wanna Know A Secret?

  Met: Gregg Mwendwa, Ngwatilo Mawiyoo, Rabin Baldewsingh, Rodaan Al Galidi, Roland Colastica, Wajahat Ali

  De mooiste verhalen uit de hele wereld. Hagenaars zijn uitgenodigd door Theater Dakota om  hun mooiste verhaal te vertellen, inclusief wethouder Rabin Baldewsingh, en barista Barro Kessler. De buitenlandse studenten van het Institute of Social Studies in Den Haag vertellen hun verhalen aan het publiek. Ook buitenlandse schrijvers doen mee. Uit Pakistan, Curaçao en Irak. De Keniase dichteres Ngwatilo Mawiyoo zingt haar gedichten, begeleid door Mark Tuinstra en Serigne Gueye. Haar landgenoot Gregg Mwendwa werkt voor Hivos in Afrika. Hij vertelt over kunst en cultuur in zijn regio. En over de kracht van verhalen.  Een programma i.s.m. Theater Dakota en Hivos Cultuurfonds. Engels- en Nederlandstalig.

 • Winternachten 2013 – Winternacht 1 - schrijvers, muziek en film op vijf podia

  VPRO De Avonden Live: Mohammed Hanif en Wajahat Ali

  Interviews met schrijvers live in de radiouitzending van VPRO De Avonden. Bezoekers kunnen vrijuit gluren en meeluisteren. Engelstalig.

 • Winternachten 2013 – Winternacht 1 - schrijvers, muziek en film op vijf podia

  Met Umar op wereldreis - LOL

  Humor verzacht alle pijn, hoe diep het verdriet ook zit, hoe explosief de situatie ook is. Is de schrijver de nar van onze tijd? Komt hij weg met alle spot, zolang het maar als grap wordt gebracht? Drie Pakistani kruisen de degens. Met een poëtisch optreden van rasperformer Rodaan Al Galidi. Engelstalig.