Inschrijven op de nieuwsbrief

Vany Hooi

Vany Hooi
Vany Hooi

(1977) is gespreksleider en zelfstandig ondernemer in de financiële en fiscale sector. Zij doet bij vijf stichtingen vrijwilligerswerk in de functie van voorzitter en penningmeester. Vany is voorzitter en programmeur van de Dia di Tula-werkgroep van Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst, die activiteiten rondom de Tula-dag organiseert in Rotterdam. Op 17 augustus 1795 legde de tot slaaf gemaakte Tula samen met medeslaven het werk neer op plantage Knip en ging verhaal halen bij zijn 'eigenaar' Caspar Lodewijk. Het was het begin van de Curaçaose slavenopstand. Tegenwoordig wordt Tula-dag - of Dia di Tula - nog steeds gevierd. Vany: "Wat wij van het verhaal van Tula kunnen leren is… kom op voor jezelf, maak onderwerpen bespreekbaar, ken je rechten en weet dat samenwerking kracht geeft!"

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Vany Hooi

 • Winternachten 2020

  A Free Mind, Caribbean Style!

  Met: Guiselle Martha, Junadry Leocaria, Tipiko Den Haag, Vany Hooi, Walter Palm

  In Bibliotheek Ypenburg nemen we u mee op een reis door muziek, dans en poëzie uit het Caribisch gebied. Een wervelend programma, met ook stof tot overpeinzing.
  De Curaçaose dichters en denkers Walter Palm en Guiselle Martha treden op. Muziekgroep Tipiko Den Haag laat je zelf ervaren dat Caribische muziek bijzonder aanstekelijk is. En dansers zoals Junadry Leocaria nodigen je uit op de dansvloer!

  Het thema van deze editie van het Winternachten festival is A Free Mind. Programmaker Julian Starink: "Wat betekent dat eigenlijk? Hoe vrij zijn we in ons denken? Wat kunnen we leren van het Caribisch gebied?"

  In gedichten en spoken word laten Walter Palm en Guiselle Martha je een Caribisch gebied ontdekken waarin culturen elkaar - gewild en ongewild - ontmoet hebben. Je swingt mee op de ongelooflijke diversiteit aan muzieksoorten van Aruba, Bonaire en Curaçao die muziekgroep Tipiko Den Haag je laat horen. En Junadry Leocaria laat zien dat muziek niet alleen bedoeld is om naar te luisteren: de dansvloer gaat zeker open!