Inschrijven op de nieuwsbrief

Vampire Boyfriend

Vampire Boyfriend | Janine van Osta - foto Leroy Verbeet
Vampire Boyfriend | Janine van Osta - foto Leroy Verbeet

schrijft liedjes over "bloed, seks en satanische self-care rituelen", aldus Janine van Osta, de spil van de Nederlands/Vlaamse band. "Mijn dertien jaar oude, maar Green Day luisterende goth kid-zelf is echt heel blij met wat ik nu aan het doen ben. Mijn zes jaar oude, prinsesjurk-dragende, naar ABBA-luisterende zelf ook." Met Mitchell Quitz, Arno Geers en Sophie Reekers in de gelederen weet Vampire Boyfriend fictieve horrorkitsch-verhalen en autobiografische beats te mixen met een speelse knipoog. Van het roze glitterschriftje met boyband-stickers tot het Boek der Doden. De 'Vampire Boyfriend' in kwestie is overigens een creatie van Janine zelf, een archetype waar ze in het verleden relaties mee had.

(WU 2021)

Archief beschikbaar voor: Vampire Boyfriend

 • Winternachten 2022

  Spookstemmen

  Met: Corinne Heyrman, Pola Oloixarac, Vampire Boyfriend, Yentl van Stokkum

  De geesten kwamen ons bezoeken tijdens deze middag in PIP! Kwam je ook? Een literair spookhuis op klaarlichte dag, waar je je hart kon ophalen aan poëzie, literatuur en muziek. Tijdens dit programma van Winternachten kreeg je op één zaterdagmiddag een compleet spectrum aan moderne, feministische horror, haunted verhalen en poëzie te zien en te horen. Je hoorde poëzie van Yentl van Stokkum (uit haar spooky bundel Ik zeg Emily), Corinne Heyrman bracht in muziek en tekst ten gehore hoe het is om in een psychose te zitten, én je hoorde lekker grimmige literatuur uit de mond van de Argentijnse schrijver Pola Oloixarac, wiens roman Mona een heerlijke satire op de literaire wereld is. De Nederlands/Vlaamse band Vampire Boyfriend bracht het zoete en het zware samen in zelfverzekerde, rafelige liedjes.

  Ticket: €11,- inclusief spooky cocktail
  Of een combiticket (€17,50) voor dit programma én When did it all go terribly wrong?, het filmgesprek met Pola Oloixarac.

  Voertaal: Engels en Nederlands.

 • Haunted House - Binckfest

  Haunted House - Binckfest

  Met: Elfie Tromp, Renee Rienties, Vampire Boyfriend

  BINCKFEST AFGELAST vanwege aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus. We onderzoeken nu of en hoe we het programma Haunted House later kunnen organiseren. We houden u graag op de hoogte via de nieuwsbrief en op social media.

  - - -
  PIP en Writers Unlimited slaan de handen ineen tijdens BINCKFEST om samen een geliefd genre te vieren: horror. Horrorfilms kennen (of mijden) we allemaal wel, maar geesten, voodoo, bloed en gruwel krijgen ook een steeds grotere plek in de literatuur, en schrijvers weten nachtmerries op schitterende, literaire wijze tot leven te wekken. Wat gebeurt er eigenlijk in het rijk der horrorliteratuur, horrorstripboeken en horrortheater? Tijdens dit muzikale, beeldende en literaire programma wordt dat haarfijn aan je uitgelegd door mensen die al jaren precies weten wat horror te bieden heeft. Onze gasten delen graag hun liefde voor gothic en horrorverhalen met je. Auteur, dichter en theatermaker Elfie Tromp knipoogt naar de duisternis in een monoloog uit haar show Niet vandaag Satan, illustrator en striptekenaar Renee Rienties neemt je mee in de wereld van manga en horrorstrips en de Rotterdamse band Vampire Boyfriend speelt het dak van het Haunted House af. Laat aan de bar in PIP een [goth cocktail] voor je inschenken en geniet van de verhalen, visuals en muziek van deze bijzondere gasten!

  Expect the unexpected! Tijdens BINCKFEST staan de deuren van o.a. PIP, Kompaan, Binckhaven, Bink36, Pollux, Sweatshop, Pianino Theater, De Besturing, Caballerofabriek en Mooof wagenwijd open met een fantastische programmering. BINCKFEST staat bomvol voorstellingen, concerten, exposities, workshops en pop-up shops.
  Kom langs, doe mee, geniet, ontmoet en laat je vooral inspireren door de kracht en energie van de Binckhorst. De Binckhorst staat open en vrijwel alle activiteiten zijn gratis toegankelijk!