Inschrijven op de nieuwsbrief

Troy Blacklaws

Troy Blacklaws tijdens Winternachten 2005 - foto Serge Ligtenberg
Troy Blacklaws tijdens Winternachten 2005 - foto Serge Ligtenberg

(Pinetown (Zuid-Afrika), 1965) is opgegroeid op een wijnboerderij in de Kaap. Blacklaws heeft literatuur gestudeerd en heeft sindsdien als leraar Engels gewerkt. Tegenwoordig woont hij in Duitsland waar hij leraar Engels is aan de Internationale school te Frankfurt. In 2004 verscheen zijn debuut Karoo Boy, dat in 2005 in Nederlandse vertaling zal verschijnen.
WIN 2004

Archief beschikbaar voor: Troy Blacklaws

 • Winternachten 2005 – WINTERNACHT 2

  Verboden woorden in Zuid-Afrika

  De Zuid-Afrikaanse schrijver Ivan Vladislavić presenteerde vanavond de Nederlandse vertaling van zijn roman The Restless Supermarket. Zijn landgenoot Troy Blacklaws maakt forore met zijn boek Karoo Boy . Een roman over volwassen worden in de half-woestijn van Zuid-Afrika, de Karoo. De auteurs gingen in gesprek met Michaël Zeeman over hun werk. Over clichées over goed en slecht in Zuid-Afrika, en over het belang om, zoals de hoofdpersoon in Vladislavic' roman, een corrector bij een uitgeverij, precies te zijn in het beschrijven van de werkelijkheid. Het programma werd afgesloten met een in memoriam voor de Zuid-Afrikaanse schrijver Sello Duiker, een goede bekende voor bezoekers van Winternachten. Hij overleed drie dagen geleden.

 • Winternachten 2005 – WINTERNACHT 2

  Te erg voor woorden

  Voor sommigen waren de gouden punttieten van Gaultier/Madonna te erg voor woorden. Schrijvers Troy Blacklaws (Zuid-Afrika), Tijs Goldschmidt, Eddin Khoo (Maleisië) en Bas Heijne kiezen een beeld uit hun land of cultuur dat verboden is of verboden zou moeten worden en lichten dit toe. Michaël Zeeman presenteert.
  Engelstalig.